UHAPŠEN "BRAT" VUKA JEREMIĆA: Prijatelj i finansijer lidera Narodne stranke pao zbog finansijskih malverzacija!
Foto: privatna arhiva

UHAPŠEN "BRAT" VUKA JEREMIĆA: Prijatelj i finansijer lidera Narodne stranke pao zbog finansijskih malverzacija!

Politika -

Jeremić je pod sumnjivim okolnostima od četiri firme povezane s Lozojom, koga meksička javnost naziva „El Čapo za pranje para“, dobio 133.138 dolara

Bivši šef meksičke državne naftne kompanije Emilio Lozoia Austin, koji se suočava s optužbama za poresku prevaru i primanje mita, uhapšen je u sredu na jugu Španije, saopštili su zvaničnici, pružajući pojačanje predsedniku Meksika Andresu Manuelu Lopezu Obradoru u borbi za suzbijanje korupcije. Bivši zvaničnik Emilio Lozoia Austin bio je u bekstvu od maja, kada su ga meksičke vlasti optužile da je primio mito u vezi sa kupovinom fabrike đubriva od Petroleos Mekicanos-a, ili Pemek-a, naftne kompanije koju je vodio od 2012. do 2016. godine.

Lozoia negirao je bilo kakvu nepravdu. Slučaj protiv Lozoje, najvišeg saveznika bivšeg predsednika Meksika, Enrikuea Pena Nietea, proizilazi iz istrage u ogromnom korupcijskom skandalu usredsređenom na brazilski multinacionalni građevinski konglomerat Odebrecht.

Odebrecht je priznao da je dao oko 800 miliona dolara mita vladinim zvaničnicima širom Amerike i drugim mestima kako bi osigurao unosne ugovore.

Emilio Lozoia Austin, podsetimo, bliski je prijatelj lidera Narodne stranke Vuka Jeremića.

Vuk Jeremić blisko je povezan sa Meksikancem Emiliom Lozojom, nekadašnjim izvršnm, direktorom naftne kompanije „Pemex“, upletenim u „energetsku aferu“ tešku 10 miliona dolara.

Jeremić je, kako saznajemo, pod sumnjivim okolnostima od četiri firme povezane s Lozojom, koga meksička javnost naziva „El Čapo za pranje para“, dobio 133.138 dolara.

Jeremić i Lozoja znaju se iz studentskih dana na Harvardu i nazivaju se „braćom“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track