Najnovije vesti

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MIŠELOM: Srbija nastavlja evropski put
Foto: Tanjug Printscreen

UOČI DANAŠNJEG VIDEO SAMITA

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MIŠELOM: Srbija nastavlja evropski put

Politika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Uoči popodnevnog videokonferencijskog Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana, predsednik Vučić i predsednik Mišel su se saglasili da se, i u uslovima pandemije COVID-19, pokazalo da su Evropska unija i Zapadni Balkan upućeni jedni na druge.

Predsednik Vučić je zahvalio na značajnoj pomoći EU stanovnicima Srbije, dok je predsednik Mišel istakao solidarnost koju je Srbija pokazala uputivši pomoć stanovnicima Italije i pomažući u regionu Zapadnog Balkana.

foto: AP / Julien Warnand Pool

Evropski zvaničnik je rekao da je Evropska unija posvećena evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana i daljem jačanju i intenziviranju svoje podrške političkim, ekonomskim i društvenim reformama u regionu.

Evropska unija je izdvojila 3,3 milijarde evra za pomoć regionu, imajući u vidu i posledice KOVID-19 po privrede Zapadnog Balkana, saopštio je predsednik Evropskog saveta.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o sledećim koracima na evropskom putu Srbije. Predsednik Vučić je rekao da Srbija nastavlja proces reformi s ciljem pridruženja Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić i predsednik Mišel su razgovarali i o regionalnoj situaciji, naglašavajući opredeljenost Srbije za politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...