MINISTAR STEFANOVIĆ: Obradović šutnuo policajca! Pokušavaju da nasiljem dođu na vlast
Foto: MUP Srbije

POSLE INCIDENTA U SKUPŠTINI

MINISTAR STEFANOVIĆ: Obradović šutnuo policajca! Pokušavaju da nasiljem dođu na vlast

Politika -

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je da su, za vreme sadašnje vlasti, sudstvo nezavisno, tužilaštvo samostalno, a policija na strani naroda.

"Za razliku od Dragana Đilasa i Boška Obradovića koji smatraju da policija, tužilaštva i sudovi treba da budu u njihovim rukama, baš kao u vreme vlasti Demokratske stranke kada su njihovi predsednici opštinskih odbora predlagali i postavljali pogodne, podobne i one sudije i tužioce koji će služiti režimu i njihovoj političkoj stranci, za vreme sadašnje vlasti sudstvo jeste i biće nezavisno, tužilaštvo samostalno, a policija samo na strani svoga naroda. Policija Republike Srbije biće uvek lojalna svom narodu, baš onako kako je to pokazala i u ovom vanrednom stanju, ali i u svim drugim prilikama", poručio je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova se osvrnuo na današnji incident u Skupštini u režiji Boška Obradovića.

"Nažalost, nekima to nije jasno. Bilo da se radi o Bošku Obradoviću, koji je danas tokom akta nasilja u parlamentu išao dotle da šutne policajca, valjda time pokazujući koliko poštuje tu profesiju i struku, bilo o ostalim njegovim saborcima. Šutirajući i fizički se sukobljavajući sa policajcima, Obradović je danas ponovo pokazao da je nasilje kojem pribegavaju za njih jedini način da se dođe na vlast", dodao je Stefanović i nastavio:

"Očigledno je jedina stvar koja motiviše Boška Obradovića, Dragana Đilasa i njihove političke saradnike nasilje. Bilo da se radi o premlaćivanju novinarki ispred TV Pinka, upada u zgradu Narodne skupštine, upada u zgradu RTS-a, pretnjama i sukobima, nasilje je jedina politička poruka koju imaju za građane Srbije i jedini program koji nude."

Ministar poručuje da je "pozivanje na ulicu i na sukobe očigledno je još jedan pokušaj Đilasa i Obradovića da atmosferu u našem društvu dovedu do takvih razmera da se građani obračunavaju jedni sa drugima i da se fizičkim nasiljem rešavaju stvari na ulici".

"Uveren sam da građani Republike Srbije nikada to neće dozvoliti, kao ni povratrak na vlast tajkuna, milijardera i milionera koji su svoja bogatstva stekli upravo pljačkajući našu zemlju. Uveren sam da građani neće povratak tih ljudi na vlast i povratak u one godine u kojima smo gubili radna mesta, fabrike, u kojima je naša privreda sistematski uništavana, a ljudska prava kršena svakog dana", rekao je Stefanović i na kraju zaključio:

"Ovom prilikom još jednom pozivam sve opozicione političare da prekinu sa blaćenjem srpskih policajaca i napadima na te divne i časne ljude, koji se danonoćno bore za svoju državu i njenu bezbednost".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track