VUČIĆ SA MERKELOVOM, MAKRONOM I LIDERIMA EU i REGIONA NA VIDEO VEZI: Počinje Samit EU-Zapadni Balkan
Foto: Tanjug Printscreen

o budućnosti

VUČIĆ SA MERKELOVOM, MAKRONOM I LIDERIMA EU i REGIONA NA VIDEO VEZI: Počinje Samit EU-Zapadni Balkan

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na video konferencijskom Samitu Evropska unija - Zapadni Balkan koji počinje danas u 16.30.

Samitu će prisustvovati Emanuel Makron, Angela Merkel, Sebastijan Kurc, Bojko Borisov, Viktor Orban, Kirijakos Micotakis i ostali zvaničnici EU.

Uz zvaničnike 27 država članica EU, učešće na sastanku potvrdili su , pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i albanski premijer Edi Rama, predsedavajući predsedništva BiH Šefik Džaferović, crnogorski predsednik Milo Đukanović, makedonski premijer Oliver Spasovski i predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači.

Na video konferenciji će učestvovati i visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel, predsednik Evropskog parlamenta David Sašoli, predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj, Svetske banke, Evropske investicione banke i Saveta za regionalnu saradnju.

Predsednik Srbije je uoči samita najavio da će za nas ključno pitanje biti budućnost Srbije u Evropskoj uniji.

"Ključno pitanje biće konkretno budućnost Srbije u EU", rekao je Vučić ranije za Tanjug.

Kada je reč o finansijskim pitanjima, Vučić je rekao da je Srbija zahvalna na pomoći EU, da je zainteresovana, ali da će on imati i jedan predlog: "Tražićemo od komesara Verheija i EU nešto više grantova, a manje pozajmica", rekao je Vučić.

Virtuelnim samitom EU i zapadnobalkanske šestorke predsedavaće predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Ranije danas predsednik Vučić učestovao je Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana iz redova Evropske narodne partije (EPP). Evo šta je izjavio tom prilikom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track