kurir tv na licu mesta

INCIDENT ISPRED SKUPŠTINE: Obradović pravi HAOS na ulazu: Fizički napad na Lončara i Drecuna! Oglasio se i Vučić

Politika -

Predsednik Dveri Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke "blokirali" su danas stepenište na ulazu u Dom Skupštine Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradovića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji je dolazio na sednicu parlamenta.

Obradović i pristalice Dveri drže transparente "Dole vlada", "Da li korona zavisi od izbora", "Ne može Đurđevdan, ali izbori mogu", nose zastave Srbije i stranačka obeležja, i dovikuju da je predsednik Srbije "izdao Kosovo".

Oni su, uoči početka sednice, blokirali centralne stepenice na ulazu u parlament, duvaju u pištaljke i ne dozvoljavaju poslanicima da uđu u skupštinsko zdanje, koji glavnom ulazu u Skupštinu mogu da pristupe jedino sa bočne strane.

Kako smo saznali ranije su napali Marijana Rističevića i pocepali mu sako, fizički su napali Lončara i Drecuna.

Nakon što je pokušao da uđe u Skupštini, napadnut je i Žika Gojković, predsednik POKS-a.

U jednom trentuku je umalo došlo do koškanja, jer su neki poslanici hteli da uđu u zgradu Skupštine, gde bi trebalo da počne nova sednica.

U skupštinu je nešto malo pre 10 sati došao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a u jednom trenutku se lider Dveri sa pištaljkom uneo u lice ministru, koji je nastojao da ga drži na odstojanju.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

Obezbeđenje je stalo između njih dvojice, kako ne bi došlo do većeg incidenta, a zatim su ministra Lončara "sproveli" u parlament, na glavni ulaz, ali sa bočne, a ne centralne strane.

Pre Lončara, u parlament je stigao i lider radikala Vojislav Šešelj, kojem su okupljeni vikali "ua".

Nakon incidenta, oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zatražio od svih političara i građana u Srbiji da najoštrije osude današnji incident ispred parlamenta, koji je ocenio kao fašističko divljanje Boška Obradovića i Saveza za Srbiju, i tako pokažu da je Srbija demokratska zemlja.

Vučić je u obraćanju građanima Srbije koje je objavljeno na njegovom Instagram profilu rekao da su danas "fašističke falange" Boška Obradovića i Saveza za Srbiju fizički napale narodne poslanike, da su ih obarali na zemlju, cepali njihove sakoe, želeći da pokažu da je nasilje ono što bi trebalo da vlada u Srbiji i ono što bi trebalo da dobije većinsku podršku naroda.

"Zato tražim od svih građana Srbije da na najoštriji mogući način osude fašističko divljanje ovih ljudi i da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja", rekao je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track