Čanak traži da ambasadori zaštite Martona

LSV

Čanak traži da ambasadori zaštite Martona

Politika -
Pismo je upućeno na 45 adresa ambasada među kojima su i ambasade zemalja suseda i Evropske Unije ali i Ruske Federacije, SAD, Švajcarske, Japana, NR Kine i Kraljevine Norveške

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je strane ambasadore u zemlji da pomognu da se "zaustavi progon političkih protivnika u Srbiji zloupotrebom državnih organa".

"Verujem da ste iz medija saznali o pritiscima koje ovih dana sprovodi koalicija okupljena oko SNS, naročito u gradovima u Vojvodini. Posebno bih u tom kontekstu izdvojio Zrenjanin, gde je pritisak na našeg potpredsednika stranke i poslanika u Skupštini Vojvodine Aleksandra Martona, a samim tim i na LSV i naše birače, uključena i policija", napisao je Čanak u pismu, navodi LSV.

Čanak tvrdi da su takvi događaji u Zrenjaninu i Novom Sadu pokazatelj "vraćanja u period progona političkih protivnika zloupotrebom državnih institucija".

Pismo je, kako je saopšteno, upućeno na 45 adresa ambasada među kojima su i ambasade zemalja suseda i Evropske Unije ali i Ruske Federacije, SAD, Švajcarske, Japana, NR Kine i Kraljevine Norveške.

Potpredsednik LSV Aleksandar Marton optužio je u utorak novu gradsku vlast u Zrenjaninu da preko policije pokušava da izvrši pritisak na njega i njegovu stranku.

Marton, koji je bivši predsednik Skupštine grada, rekao je novinarima ispred porodične kuće da ga proteklih deset dana traži zrenjaninska policija povodom krivične prijave koju je protiv njega podneo Okružni odbor Srpske napredne stranke zbog odlaganja konstitutivne sednice Skupštine Zrenjanina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track