prizor ispred Skupštine

BOŠKO VIŠE NE ZNA ŠTA BI OD SEBE Pretio, tukao, divljao a sad štrajkuje glađu! Kaže, pronašao je hrišćanski put KURIR TV

Politika -

BEOGRAD - Beograđane koji su danas prolazili pored Skupštine Srbije zatekao je neobičan prizor - Boško Obradović, lider Dveri, kako miran sedi na stepenicama parlamenta posle preksinoćnog incidenta tokom kojeg je pretio i divljao.

Obradović je danas posle niza ispada i nedoličnog ponašanja koje ne priliči poslaniku, rešio i da štrajkuje glađu?!

foto: Kurir

Pošto je ranije danas, kako je preneo Tanjug, štrajk glađu prvo započeo samostalni poslanik prof Miladin Ševarlić, njemu se iz svojih razloga priključio i Boško Obradović.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Na stolicama ispred parlamenta od danas glađu štrajkuju i poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić zbog, kako su rekli, nereagovanja tužilaštva na divljaštvo i fašizam Boška Obradovića. Nedaleko od njih sede Obradović i Ševarlić.

I vlast i opozicija u štrajku glađu ispred parlamenta

Ispred Doma Narodne skupštine četvoro poslanika štrajkuje glađu, dvoje iz vladajuće koalicije i dvoje iz opozicije, objavio je Tanjug. Veliki broj medijskih ekipa je takođe ispred parlamenta, dok se, inače, u plenumskoj sali odvija rasprava o izmenama zakona o izboru narodnih poslanika i o lokalnim izborima.

Na centralnom delu stepeništa gde počinje crveni tepih, kojim inače prolaze poslanici sedi Miladin Ševarlić, koji u rukama drži natpis: "Nije pitanje hoćemo li ili nećemo da se borimo, već hoćemo ili nećemo da postojimo, Car Lazare oče sveti". Ševarlić je u narodnoj nošnji, sa maskom na licu.

1 / 8 Foto: Tamara Trajković

Boškov hrišćanski put

Levo od njega sedi lider Dveri Boško Obradović koji je ranije novinarima rekao da se pridužuje štrajku glađu Ševarlića. Obradović je ranije rekao da je za aktivan bojkot, međutim, u međuvremenu je promenio mišljenje i ocenio da je hrišćanski put bolje rešenje i da ne vidi više smisao ni u nasilju koje mu je spočitavano jer on, kako je rekao, nije takav, već da je potrebno smirenje.

1 / 7 Foto: Tamara Trajković

Na stolicama na platou iznad stepeništva sede šef posalnika SNS Aleksandar Martinović i njegova koleginica Sandra Božić koji su pozvali tužilaštvo da reaguje zbog, kako su rekli, fašističkih ispada Obradovića i režije Dragana Đilasa. Svi poslanici koji su stupili u štrajk glađu poručili su da će na stepeništu ostati do daljeg.

Preko puta, stoji Sima Spasić, predsednik Udruženja porodica ubijanih i kidnapovanih sa KiM, koji uzvikuje da je SzS "zlo za Srbiju", i ponavlja da je "bivši režim DOS oslobodio albanske teroriste". Sve vreme je pristuno skupštinsko obezbeđenje koje vodi računa o redu i miru, a prolaznici uglavnom fotografišu ovu nesvakidašnju situaciju ispred parlamenta.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track