MAJA GOJKOVIĆ: Loše izrežirana amaterska priča Obradovića
Foto: Tanjug

MAJA GOJKOVIĆ: Loše izrežirana amaterska priča Obradovića

Politika -

Predsednica Skupštine Maja Gojković izjavila je tokom rasprave da je ono što se danas desilo u parlamentu “loše izrežirana amaterska priča od strane lidera SzS Boška Obradovića i Miladina Ševarlića”.

“To je, u stvari, pokušaj da spreče ono što sutra treba da se dešava u našoj državi usvajanjem ovog paketa izmena i dopuna zakona, a to je da sutra izborne komisije moraju da nastavljaju sa izbornim radnjama koje su prekinute kada je uvedeno vanredno stanje u našoj državi”, rekla je Gojković iz skupštinske klupe.

To je, kaže, svrha “današnjeg ovog igrokaza” između Ševarlića i Obradovića.

"Žele da obesmisle sve, iz nemoći da dobiju poverenje građana ove države”, navela je Gojković.

Kako je rekla, čitava ideja SzS je da dođu ovde na vlast bez izbora, jer bi u suprotnom, da veruju da imaju veliku podršku, izašli na izbore 21. juna.

“Ali, naravno da ne veruju u to i vrlo dobro znaju, Đilas je jedan moćan čovek, bogat čovek, koji svaki dan radi istraživanja. On zna da ne može da dođe na vlast putem izbora. A, ovaj pajac je samo izvršitelj ovde, da popunjava naslovne stranice novina, da se ne bi pisalo da mi donosimo demokratske zakone”, rekla je Gojković.

Ona je kazala da ne vidi šta je sporno u cilju poboljšanja uslova za izlaske na izbore, da to kao nekada urade i opštinski overivači ili sudski overivači.

Napomenula je da izbori ne mogu da se odlože, i da onaj ko se poziva na Ustav i zakon ne može da odloži izbore, te dodala da ne razume šta će decembar da donese i šta je to različito u odnosu na jun ili na april kada je trebalo da budu izbori.

Kako je rekla, nasilje i maltretiranje, koje Obradović čini, za nju je veliki znak pitanja zašto tužilaštvo ćuti.

“Pozivam Martinovića i Sandru Božić da izdrže u svojim nastojanjima, ali ne utičem na pravosudne organe nikako. Samo ih molim da pročitaju novine od pre dva dana i juče, da vide šta se dešavalo ispred i u Skupštini i da nam kažu svoju ocenu - da li smatraju da je počinjeno neko krivično delo ili oni smatraju da se zaista ništa nije desilo u ovoj državi”, rekla je Gojković.

Ona je pozvala poslanike da izglasaju izmene zakona, jer je pre neki dan usvojen i zakon po kome moraju izborne radnje da se nastave sutra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track