ĐURIĆ REAGOVAO NA RASPRAVU U BUNDESTAGU: Kosovo nije bilo čija kolonija, već deo Srbije
Foto: Zorana Jevtić

reakcija

ĐURIĆ REAGOVAO NA RASPRAVU U BUNDESTAGU: Kosovo nije bilo čija kolonija, već deo Srbije

Politika -

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je večeras, komentarišući raspravu u parlamentu Nemačke, da Kosovo nije bilo čija kolonija, već neotudjivi deo teritorije Srbije.

"Zahvalni smo poslanicima Bundestaga na ispoljenom interesovanju za stanje u našoj južnoj pokrajini i ne isključujemo mogućnost da Skupština Srbije u jednom trenutku otvori debatu o Šlezvig-Holštajnu ili nekoj drugoj nemačkoj pokrajini", naveo je Djurić u pisanoj izjavi.

Dodao je da Srbija "u potpunosti prihvata" stav zvaničnika Nemačke da ne treba razmatrati pitanje razmene teritorija Srbije i Kosova, jer je, kako je naveo, celo Kosovo po Rezoluciji 1244 SB UN i Ustavu Srbije "integralni deo srpske državne teritorije".

"Razgovori o rešavanju problema u našoj južnoj pokrajini mogu se voditi jedino uz uvažavanje ove činjenice", naveo je Djurić.

Mediji su preneli da je na današnjoj sednici nemačkog parlamenta došlo do burne rasprave o Kosovu, pre svega o ulozi Nemačke, povodom produženja mandata vojnicima te zemlje u sastavu Kfora.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track