ŠABAC: Proglašena lista SNS, poništena lista Zelenovića
Foto: Nemanja Nikolić

ALEKSANDAR PAJIĆ PRVI NA LISTI

ŠABAC: Proglašena lista SNS, poništena lista Zelenovića

Politika -

Poverenik SNS za Šabac i prvi na listi te stranke na lokalnim izborima u tom gradu Aleksandar Pajić izjavio je da je lista SNS "Aleksandar Vučić - Za našu decu" proglašena u Šapcu i da će na glasačkom listiću biti pod brojem jedan, kao i na republičkom niovu.

U saopštenju SNS navodi se da je Upravni sud u Beogradu doneo presudu kojom se usvaja žalba i poništava izborna lista "Nebojša Zelenović - Šabac je naš", koju je donela Gradska izborna komisija, a Pajić kaže da je time dokazano da je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa predstavnicima lokalne vlasti, na nezakonit način prikupio potpise građana.

"Zelenović će u narednom periodu morati da ponovi sve izborne radnje, za koje je dokazano da ih je radio nezakonito", ocenio je Pajić na pres konferenciji, a navodi se u saopštenju SNS.

On je dodao da Zelenović sprovodi "skandaloznu kupovinu glasova" u Šapcu, tvrdeći da on i njegovi saradnici ucenjuju 43 ljudi privremeno zaposlenih u Domu zdravlja, odnosno traži od njih da Pokretu Zapadna Srbija donesu siguran glas, kako bi dobili stalno zaposlenje.

U tom smislu, naveo je da SNS poziva nadležne organe da reaguju i spreče kršenje zakona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track