Najnovije vesti

UOČI VIDEO KONFERENCIJSKOG SASTANKA: Aleksandar Vučić razgovarao telefonom sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim!
Foto: Instagram, EPA / Ludovic Marin / Pool

saradnja

UOČI VIDEO KONFERENCIJSKOG SASTANKA: Aleksandar Vučić razgovarao telefonom sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim!

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov saglasili su se danas da bi dogovor o ublažavanju ograničenja za prelazak granica bio jedan od ključnih elemenata za podsticanje poslovnih aktivnosti, posebno u oblasti turizma, posle njihovog dužeg prekida zbog epidemije korona virusa.

U telefonskom razgovoru uoči sutrašnjeg video sastanka Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, posvećenog otklanjanju ekonomskih posledica epidemije, Vučić i Borisov su insistirali da je u tom slučaju neophodno obezbediti primenu odgovarajućih antiepidemioloških mera, kako bi bila osigurana zaštita zdravlja gradjana, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Navodi se da su Vučić i Borisov izrazili zadovoljstvo "što se Srbija i Bugarska uspešno bore sa korona virusom", ocenili "da se epidemija drži pod kontrolom", i izrazili nadu da će uskoro biti potpuno savladana.

Dva lidera su dogovorila skori bilateralni susret, izražavajući radost što će obići radove na izgradnji auto-puta od granice Srbije i Bugarske do Sofije, čijim će završetkom Srbija postati potpuno povezana s Azijom, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Vučić i Borisov "naglasili važnost" izgradnje gasovoda Balkanski tok i gasnog Interkonektora za energetsko povezivanje Srbije i Bugarske.

Izrazili su i nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti nastavak "dobre prakse" tromesečnih sastanaka lidera Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, na kojima se razgovora o zajedničkim infrastrukturnim i energetskim projektima i drugim vidovima saradnje, stoji u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Foto Instagram, EPA / Ludovic Marin / Poo

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...