BOŠKO OBRADOVIĆ PREKINUO ŠTRAJK GLAĐU: Lider Dveri odustao posle dogovora s Đilasovim kumom
Foto: Beta/Milan Obradović, Dado Đilas

Saznajemo: S KIM SE KONSULTOVAO LIDER POKRETA DVERI

BOŠKO OBRADOVIĆ PREKINUO ŠTRAJK GLAĐU: Lider Dveri odustao posle dogovora s Đilasovim kumom

Politika -

Plan: Obradović je sa Mlađanom Đorđevićem bio u redovnom kontaktu tokom prethodnih jedanaest dana, konsultovali su se o tome kada da ga prekine i šta da kaže javnosti

Lider Dveri Boško Obradović prekinuo je juče štrajk glađu posle 11 dana, a istu odluku doneo je i poslanik Ivan Kostić.

Na odustajanje od štrajka Obradović se odlučio nakon što se konsultovao sa Mlađanom Đorđevićem, idejnim tvorcem Saveza za Srbiju i kumom Dragana Đilasa, saznaje Kurir od izvora bliskog SZS.

- Obradović je u problemu, bojkotuje izbore, gubi poslanički mandat, platu, stan, sve beneficije, a ima promenljiv odnos s Đilasom. Pred kamerama su dobri, iza kulisa se ne zna ko kome radi iza leđa. Važna uloga u svemu je Mlađana Đorđevića, koji se nedavno posvađao sa Đilasom. Boško je u tom odnosu više na Mlađinoj strani i bili su u redovnom kontaktu tokom štrajka glađu. Boško se s Mlađom konsultovao kada da prekine štrajk i šta da kaže javnosti, na kraju su zajedno smislili ovaj scenario - priča izvor Kurira.

Promenio  odluku... Boško  Obradović
Promenio odluku... Boško Obradovićfoto: Tamara Trajković

Posle prekida štrajka Obradović je poručio da nastavlja bojkot kampanju.

Odgovarajući medijima zašto je prekinuo štrajk, Obradović je rekao da je to odlučio posle molbe porodice.

- Ja sam redovno komunicirao s porodicom. Majka me nije zvala deset dana, i ja sam to shvatio kao podršku. Desetog dana su me ona i otac pozvali. Porodica mi je rekla da postoji nešto što je iznad politike i čitave situacije i da moram da mislim i na druge - rekao je Obradović.

Članica Predsedništva SNS i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kazala je da je dobro što je Obradović prekinuo štrajk glađu i da su građani mogli da vide besmisao odluke.

- To je dobra odluka zbog njegovog zdravlja i dobra odluka zbog Obradovićeve porodice. A sada, tužilaštvo treba da završi istragu o izazivanju nasilja ispred Skupštine, kada je Obradović fizički napao poslanike, jer nasilje ne sme da ostane nekažnjeno i nasilje moramo da isteramo iz politike - rekla je Mihajlovićeva.

Kurir.rs/ S. S. Foto: Beta/Milan Obradović, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track