MINISTAR ALEKSANDAR VULIN ZA KURIR: Crnogorci, čuvajte se velike Albanije i nasilja prema Srbima, to je nestabilnost!
Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije/Duška Stefanović

OŠTRO

MINISTAR ALEKSANDAR VULIN ZA KURIR: Crnogorci, čuvajte se velike Albanije i nasilja prema Srbima, to je nestabilnost!

Politika -

Želim mirnu i uspešnu Crnu Goru, jer se njen nemir prenosi i na susedne zemlje, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Komentarišući optužbe crnogorskog šefa diplomatije Srđana Darmanovića da "Crna Gora neće dozvoljavati da se Srbija, pod plaštom navodne ugroženosti interesa Srba u Crnoj Gori, meša u unutrašnje stvari naše države", srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da ako je ovo što se u Crnoj Gori dešava primer stabilnosti, da se nada "da nam Crna Gora nikada neće pokazati šta za nju znači nestabilnost".

- Izgleda da gospodin Darmanović nije imao prilike da vidi šta se dešava u crnogorskim gradovima, pa može da kaže kako je Crna Gora primer stabilnosti. Ako pogleda kroz prozor biće iznenađen što vidi hiljade Srba koji brane svetinje SPC i nisu zadovoljni svojim položajem u Crnoj Gori - istakao je Vulin.

foto: Ministarstvo Odbrane

Dodaje da su "napadi na imovinu SPC, izazvali podelu u narodu, a hapšenja sveštenika i razbijanje silom mirnih protesta doveli su do veoma napete situacije".

- Ako je to primer stabilnosti, nadam se da nam Crna Gora nikada neće pokazati šta za nju znači nestabilnost. Želim mirnu i uspešnu Crnu Goru jer se njen nemir prenosi i na susedne zemlje. Srbija nema teritorijalne pretenzije, nema primedbe na pravo Crne Gore da sama odlučuje o sebi, ali traži da se vodi računa o Srbima i njihovim nacionalnim pravima. Ne bojte se Srbije, ona je prijatelj, čuvajte se velike Albanija i čuvajte se nasilja prema Srbima, to su neprijatelji stabilnosti na Balkanu - naveo je ministar.

Foto/Source:Beta/Ministarstvo odbrane Srbije/Duška Stefanović/Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track