ZAPOSLENI U DEMOKRATSKOJ STRANCI U TEŠKOJ FINANSIJSKOJ SITUACIJI: Lutovac ne da plate, službenici najavljuju štrajk
Gubi podršku u stranci... Zoran Lutovac, Foto: Nemanja Nikolić

Otkrivamo

ZAPOSLENI U DEMOKRATSKOJ STRANCI U TEŠKOJ FINANSIJSKOJ SITUACIJI: Lutovac ne da plate, službenici najavljuju štrajk

Politika -

Dubioza: Finansijsko stanje Demokratske stranke već dugo je vrlo teško. Povrh svega, lider stranke ne da izveštaj o trošenju 300.000 evra koje je dao Đilas

Deo demokrata uskoro stupa u štrajk jer je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac još pre nekoliko meseci prestao da im isplaćuje plate, saznaje Kurir. Istovremeno, rukovodstvo stranke pokušava da pritisne lidera demokrata da konačno otkrije gde je nestalo 300.000 evra koje je stranci navodno dao lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Ljudi koji su zaposleni u DS mesecima nisu dobili plate, pa će zato krenuti u štrajk, otkriva naš izvor iz DS.

foto: Marina Lopičić

Zavisi od drugih

- U DS je već dugo teška finansijska situacija. Strankom faktički upravlja Dušan Kostadinović, predsednik Izvršnog odbora, koji je pod kontrolom Dušana Petrovića iz Šapca. Njih dvojica Lutovca doživljavaju kao izvršioca njihovih planova, jer Lutovac nema svoje ljude, a pritom ni finansije, već zavisi od Šapca i onoga što mu oni daju. A kako mu je slavina prilično zavrnuta poslednjih meseci, tako ni zaposleni mesecima ne dobijaju plate. Lutovac nijedan dinar nije obezbedio. Prvo mu je pomagao Đilas, a kad je on zavrnuo česmu, nekoliko poslednjih meseci mu na kašičicu daju ova dvojica iz Šapca, ali to nije dovoljno za plate - otkriva naš sagovornik.

Bez odgovora

Dodaje i da vrh stranke namerava da na sednici GO pritisne Lutovca da otkrije šta se desilo sa 300.000 evra dobijenih od Đilasa, to jest kako je novac utrošen.

- Na sednici GO će, po svemu sudeći, biti prisutne dve trećine članova odbora koji će tražiti da Lutovac da izveštaj kako je trošio pare koje je Đilas uplatio u fond DS „Ljuba Davidović“. Takođe, zbog svega što se dešava u stranci i potpunog urušavanja njene infrastrukture, pokušaće se i smena Lutovca. Baš zato rukovodstvo pokušava da nagovori zaposlene da pričekaju sa štrajkom do tada - priča izvor Kurira.

Lutovac nije odgovarao na naš poziv.

Neće veliku stranku

KOČI UJEDINJENJE

Iako je Zoran Lutovac pre nekoliko dana izjavio da je upravo on taj koji je pokrenuo ujedinjenje u veliki DS, naš sagovornik iz redova demokrata tvrdi da je upravo suprotno.

- Lutovac je taj koji je zaustavio ujedinjenje DS jer se plaši da će se još neko kandidovati za funkciju predsednika ujedinjenog DS, a on se grčevito bori za tu funkciju - kazao je naš sagovornik.

Kurir.rs/ I. Ž. Foto: Nemanja Nikolić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track