Najnovije vesti

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Srbiji važna svaka pomoć, nije vreme za geopolitičke igre uticaja
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

zajedno protiv virusa

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Srbiji važna svaka pomoć, nije vreme za geopolitičke igre uticaja

Politika

BEOGRAD - Pomoć Evropske unije (EU) Srbiji u borbi sa korona virusom bila je vidljiva i značajna, kao i pomoć Kine, Rusije, Norveške i brojnih drugih zemalja, izjavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović uz ocenu da vreme pandemije nije za ''geopolitičke igre uticaja'' već da se tada, kako kaže, pomoć prihvata, ali i šalje drugima.

Joksimović je pitanje austrijskih medija da li će Srbiji biti ''jednako draga'' humanitarna pomoć koju je danas dobila od Austrije za ublažavanje posledica krize sa korona virusom prokomentarisala kao ''prevaziđeno'' uz ocenu da su svi tokom pandemije pokazali solidarnost.

Ilustracija
Ilustracijafoto: BETA

Ministar je poručila da EU ostaje razvojni, strateški i stalni partner Srbije i dodala da pomoć EU nije ''ad hoc'', već da je kontinuirana, kao i da Srbija ceni i pomoć koju su joj tokom krize slale i druge države.

''Mislim da je vidljivost EU i njene pomoći bila visoka, kao što je i pomoć drugih partnera bila značajna. Naši građani vrlo dobro znaju da su nam pomogli i EU, Kina, Rusija, Norveška i brojne druge zemlje'' rekla je Joksimović novinarima posle ceremonije primopredaje humanitarne pomoći Austrije Srbiji.

Podsetila je da je i Srbija pomagali država u regionu, ali i u EU.

''Lično sam u vreme pika pandemije, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, odletela za Rim da uručim pomoć Italiji kojom smo isporučili pet miliona maski i druge zaštitne opreme'', kazala je Joksimović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...