DAČIĆ: Srbija je dobra, možda i naivna, ali nije glupa! Nikoga nećemo moliti da otvori granicu
Foto: printscreen RTS

jasna poruka srpskog šefa diplomatije

DAČIĆ: Srbija je dobra, možda i naivna, ali nije glupa! Nikoga nećemo moliti da otvori granicu

Politika -

BEOGRAD - Srbija želi mir i stabilnost u regionu, jeste dobra, možda i naivna, ali nije glupa, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ističući da nikoga da molimo za otvaranje granica nećemo, a da naš narod treba da vidi gde je dobrodošao, a gde nije.

Dačić je za RTS kazao da je regionalna politika očigledno opterećena osim korona virusom i nekim drugim virusima, a to je virus optuživanja Srbije za sve i svašta pa, kako navodi, ispada i da je Srbija kriva i što zemlje u regionu imaju manji ekonomski rast ili veći pad u odnosu na Srbiju.

Crna Gora ima dodatne probleme koje je sama stvorila, kazao je Dačić i dodao da je veoma cinično kada neko kaže da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore i ističe da se tu ne radi o nekom Srbinu koji je došao iz Prokuplja, već o Srbima koji vekovima žive u Crnoj Gori i kojih ima 28 odsto.

"Oni su ti koji prave probleme, mi uzdržano reagujemo, nama je cilj mir, stabilnost u celom regionu, ali ako sada ceo svet otvara granice, ako Mađarska, Bugarska i Grčka otvaraju granice, ako je njima bezbedno, zašto Crnoj Gori nije? To je politička odluka", ističe šef srpske diplomatije.

Podsetio je da je Srbija donela odluku o otvaranju granice sa Crnom Gorom, BiH, Severnom Makedonijom, Albanijom, Mađarskom, kao i da su Mađarska i BiH već donele takve odluke, a to će učiniti i Bugarska i Grčka.

Komentarišući to što je Crna Gora otvorila granicu u drugom krugu za građane sa KiM, Dačić je kazao da je to smešno i besmisleno.

"Koliko znam za sebe u celoj istoriji Crnogorci su iz Crne Gore išli za Beograd, ako će sada da idu u Prištinu, ja im želim srećan put, ali nešto ne verujem u to", naveo je ministar spoljnih poslova.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track