VULIN: Vojska za ponos Srbije, sve ostvareno uz podršku Vučića
Foto: Zorana Jevtić

mišljenje ministra odbrane

VULIN: Vojska za ponos Srbije, sve ostvareno uz podršku Vučića

Politika -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da je tokom borbe sa epidemijom korona virusa Vojska Srbije još jednom pokazala da u slučaju krize predstavlja stabilan i pouzdan oslonac svom narodu i državi.

"Da nema potpune posvećenosti i podrške vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića ne bismo imali ni takav budžet i takvo razumevanje svih za potrebe Vojske", istakao je Vulin za vojni list "Odbrana".

On je dodao da je u prethodne tri godine bilo tri povećanja zarada i dnevnica, uvedena je solidarna pomoći, a prvi put i osiguranje za sve pripadnike vojske, prenelo je Ministarstvo odbrane.

"Na inicijativu vrhovnog komandanta omogućena je veća podela stanova i izgradnja pristupačnih stanova za pripadnike struktura bezbednosti" rekao je Vulin.

Vulin je podsetio da su u isto vreme nabavljeni migovi, PVO sistem pancir, bespilotne letelice, borbeni helikopteri kao i brojna dodatna oprema.

On je naglasio da je ono što je najavio na početku obavljanja dužnosti, ispunjeno zahvaljujući podršci i razumevanju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track