MAJA GOJKOVIĆ NOVA MINISTARKA PRAVDE? Šefica Skupštine seli se u Nemanjinu 11, male šanse Nele Kuburović da zadrži resor
Foto: Zorana Jevtić

Otkrivamo

MAJA GOJKOVIĆ NOVA MINISTARKA PRAVDE? Šefica Skupštine seli se u Nemanjinu 11, male šanse Nele Kuburović da zadrži resor

Politika -

Promene: Čelnica tog resora Nela Kuburović je na porodiljskom odsustvu, a i male su joj šanse da ostane na toj poziciji, dok Gojkovićeva ima podršku stranke i iskustvo za to, otkriva naš izvor

Aktuelna predsednica Skupštine Maja Gojković najverovatnije se seli na drugu adresu - u Nemanjinu 11, i to na mesto ministarke pravde umesto Nele Kuburović, saznaje Kurir!

Naš izvor kaže da je ova rokada prilično izvesna, s obzirom na to da je Gojkovićeva profesionalno obavljala svoju poziciju šefice Skupštine u dva mandata, a uživa i veliki ugled i poverenje u SNS.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Čelno mesto u Ministarstvo pravde i sada je upražnjeno, s obzirom na to da je Nela Kuburović na porodiljskom odsustvu, a i minimalne su joj šanse da obnovi mandat.

Upražnjeno mesto

- Gojkovićeva ima bogato iskustvo u političkoj karijeri, advokat je po profesiji i to ju je preporučilo za novu funkciju ministarke pravde. Ima parlamentarno iskustvo, odličan je poznavalac srpskog zakonodavstva i ona bi mogla da da značajan doprinos Vladi. Stranačko rukovodstvo SNS ima puno poverenje u nju - naveo je naš izvor.

foto: Beta/Miloš Miškov

Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja „Faktor plus“, kaže da ga ne bi iznenadilo imenovanje Gojkovićeve na mesto ministarke pravde, jer je ona na visokoj poziciji i ima ozbiljne šanse.

- Kalkulacije uvek postoje pred svake izbore, za Maju Gojković se pričalo da bi trebalo da bude na čelu ministarstva kulture ili ekologije, a evo sad i pravde. Ona je visoko pozicionirana i verujem da postoje ozbiljne šanse da bude na nekoj dobroj poziciji u novoj vladi. Koja će to pozicija biti, to je teško predvideti - naveo je Pejić i dodao da vrh SNS ima određena imena u opticaju, ali da još nisu donete konačne odluke.

Ozbiljna prilika

Da Gojkovićeva ima velike šanse da posao u Skupštini zameni ministarskom foteljom, potvrđuju i prognoze kladionica. Prema njihovim predviđanjima, građani mogu da se opklade i da će Gojkovićeva zauzeti mesto ministarke jer je ponuđena kvota 1,10.

Pozvali smo Gojkovićevu za komentar, ali ona do zaključenja ovog broja nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Ko je Maja Gojković

OD OCA UČILA PRAVNIČKE VEŠTINE

foto: Jelena Spasić

Podsetimo, Gojkovićeva je na funkciju predsednice Skupštine prvi put izabrana u aprilu 2014, a nakon toga je usledio i reizbor u junu 2016. Bila je prva žena gradonačelnik grada Novog Sada, ima bogato iskustvo u porodičnoj advokatskoj kancelariji, koju je osnovao njen otac Mita Gojković. U vreme dok je Momir Bulatović bio predsednik Vlade Gojkovićeva bila je potpredsednica Savezne vlade SR Jugoslavije od avgusta 1999. do novembra 2000. godine. Bila je i ministarka bez portfelja u Vladi Mirka Marjanovića od marta 1998. godine do novembra 1999. godine.

Drma im se fotelja

TRIVAN, VUKOSAVLJEVIĆ I UDOVIČIĆ NAJSLABIJE KARIKE

Najmanje šanse za ostanak u Vladi, makar kada je reč o procenama kladionica, imaju aktuelni ministar omladine i sporta Vanja Udovičić (kvota 4,00), ministar zaštite životne sredine Goran Trivan (kvota 4,50), ministarka pravde Nela Kuburović (kvota 5,00) i ministar kulture Vladan Vukosavljević (kvota 6,00).

Kurir.rs/ Kristina Vasković Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track