SRPSKA DESNICA PREDALA LISTU U NOVOM BEOGRADU: Članovi liste, sa više od 50 srpskih zastava stigli u zdanje opštine
Foto: Privatna Arhiva

Miša vacić u svom kraju

SRPSKA DESNICA PREDALA LISTU U NOVOM BEOGRADU: Članovi liste, sa više od 50 srpskih zastava stigli u zdanje opštine

Politika -

Srpska Desnica predala je Opštinskoj izbornoj komisiji listu kandidata za odbornike u Skupštini opštine Novi Beograd pod nazivom „Srpska Desnica – Znamo se, rasli smo zajedno – Miša Vacić“, za koju će, na predstojećim izborima građani glasati zaokruživanjem broja 4. Pod ovim rednim brojem Srpska Desnica izlazi i u Niškoj banji, Vranju, Vranjskoj banji, Novoj Varoši, Lajkovcu. Potpise podrške izbornoj listi dalo je preko 1.200 građana Novog Beograda, koji su prikupljeni za sedam dana.

foto: Privatna Arhiva

Izbornoj komisiji je predata lista sa 34 kandidata, a iz Srpske Desnice ponosno ističu da je većina odborničkih kandidata lepšeg pola. „Srpska žena treba da bude efektivna brana feminizmu, i poštujući tradiciju i vrednosti koje su negovale naše bake i prabake, danas u okviru Srpske Desnice imamo Kolo žena kao poseban savet. Zato smo i ponosni da upravo 23 Srpkinje čine većinu odborničkih kandidata za lokalne izbore na Novom Beogradu.“ Članovi Srpske Desnice predvođeni predsednikom Mišom Vacićem, koji je ujedno i nosilac liste, privukli su posebnu pažnju prilikom predaje liste, jer su nosili više od 50 srpskih zastava.

foto: Privatna Arhiva

„Beograd je moj grad, Novi Beograd je moj kraj. Ja sam ovde odrastao, na Fontani sam napravio prve korake. I ovde sam se vratio. Da učinimo naš kraj boljim mestom za odrastanje naše dece. Kada govorimo o lokalnoj politici, trebalo bi da budemo jedinstveni da je neophodno da imamo što više parkova, što više teretana na otvorenom, na kojima sam kao vođa Pokreta 1389 još davno insistirao, i iste sa svojim saborcima postavljao. Borićemo se da svaki stanovnik Novog Beograda bude siguran i bezbedan. Da svaki deo našeg kraja ima iste uslove za život, da svaka ulica bude asfaltirana i osvetljena – i Fontana, i Blokovi i Ledine moraju da budu ravnopravni. Važno je da rešimo i problem deponija, koje su nažalost deo naše lepe opštine, kao da i priobalje Save i Dunava više nikada ne bude puno smeća. Takođe, našoj opštini je potrebna i bolja saradnja sa Gradskom upravom, jer zarad boljitka života naših sugrađana moramo da ukoliko postoje izvesna neslaganja - da ih ostavimo po strani“, rekao je vođa Srpske Desnice, dodajući da će kada bude deo lokalne vlasti, insistirati i na sprovođenju delova programa koji se odnose na pomoć malim i srednjim privrednicima, na pomoć porodicama sa više dece, ističući da je Srpska Desnica veliki glas svih ljudi koji do sada nisu bili opredeljeni.

foto: Privatna Arhiva

„Zahvaljujem se svim građanima, mojim komšijama, koji su svojim potpisom podržali Srpsku Desnicu. Dodao bih da smo u više od 30 gradova do sada predali izborne liste, a da ćemo u 48 izađi na lokalne izbore.“

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track