NA SEDNICI VLADE: Usvojena Strategija za razvoj veštačke inteligencije u Srbiji
Foto: Stefan Jokić

DONESENO VIŠE ODLUKA

NA SEDNICI VLADE: Usvojena Strategija za razvoj veštačke inteligencije u Srbiji

Politika -

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Plan smanjenja ambalažnog otpada so 2024. godine, kojim su utvrđeni nacionalni ciljevi upravljanja tim otpadom, odnosno njihovo sakupljanje, ponovno iskorišćavanje i reciklaža.

Za ove namene u 2020. godini planirano je dve milijarde i 600 miliona dinara.

Na sednici je usvojen Akcioni plan Strategije za razvoj veštačke inteligencije u Republici Srbiji za period 2020-2022. godine kojim su obuhvaćeni projekti za podršku razvoja veštačke intelignecije sa novim programima u oblastima obrazovanja, privrede, nauke i državne uprave.

Primena Strategije već je započeta programom za naučne projekte iz oblasti veštačke inteligencije, kao i implementacijom softvera koji koriste veštačku inteligenciju u javnoj upravi.

U okviru daljeg procesa reforme javne uprave danas je usvojen i Program razvoja elektronske uprave u Srbiji za period 2020-2022. godine, a kojim su planirane mere javne politike koje će imati značajan uticaj na rad javne uprave, kao efikasnijeg i transparentnijeg servisa za građane i privredne subjekte.

Vlada je usvojila i su odluku da se Tunelska pećina Prerast u kanjonu Zamne proglasi spomenikom prirode, kao geomorfološki fenomen koji ima izuzetan turistički značaj za istočnu Srbiju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track