Najnovije vesti

LAJČAK I GRENEL ZAJEDNO U DIJALOGU? O tome odlučuju Beograd i Priština
Foto: Zorana Jevtić, AP/Vadim Ghirda

ČEKA SE UKIDANJE ZABRANE PUTOVANJA

LAJČAK I GRENEL ZAJEDNO U DIJALOGU? O tome odlučuju Beograd i Priština

Politika

O direktnom zajedničkom učešću specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika američkg predsednika Ričarda Grenela odlučiće dogovorno Beograd i Priština, izjavio je danas portparol visokog predstavnika EU, Peter Stano za prištinski portal Ljajmi.

Stano je to rekao u odgovoru na pitanje prištinskog portala da li će Grenel biti pozvan za pregovarački sto sa Lajčakom u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

"Dijalog Beograda i Prištine vodi EU. Na stranama (Beogradu i Prištini) je da zajedički dogovore o direktnom učešću partnera u pregovorima, koji se vode pod okriljem EU", precizirao je Stano.

Stano je potvrdio da će specijalni izaslanik Brisela doputvati u Beograd i Prištinu, da datum još nije određen te da se čeka uspostavljanje saobraćaja u skladu sa epidemiološkom situacijom.

"Miroslav Lajčak planira da otputuje u region kako bi se lično video sa svojim kolegama, čim budu ukinute zabrane putovanja", rekao je Stano.

Dodao je da su "direktni susreti" najbolji način na koji diplomatija funkcioniše i deo su svakodnevnog rada svakog diplomate i predstavnika EU".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...