VELJA JE BIO MILJENIK OLBRAJTOVE: Američka državna sekretarka je tražila da POPRIČAJU NASAMO, a onda se desilo ovo...
Foto: Dragana Udovičić, Profimedia

razotkriveno

VELJA JE BIO MILJENIK OLBRAJTOVE: Američka državna sekretarka je tražila da POPRIČAJU NASAMO, a onda se desilo ovo...

Politika -

Nekadašnja državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt poznata je javnosti na Balkanu, u našoj zemlji posebno, još od NATO bombardovanja 1999. godine.

Ona je i nakon pada Slobodana Miloševića sa čela Jugoslavije bila vodeća političarka Amerike, a u emisiji "Ćirilica" tadašnji ministar u DOS vladi Velimir Ilić otkrio je do sada nepoznate detalje o njoj. U tome mu je pomogao i lider radikala Vojislav Šešelj koji je takođe bio gost ove emisije

Šešelj je pitao Ilića kako je uspeo da "izgubi" od Hašima Tačija naklonost Olbrajtove, a Čačanin je objasnio šta se u to vreme događalo.

Lider radikala ispričao je jednu anegdotu o bivšoj državnoj sekretarki Amerike

- Mi iz Vlade 1999. godine smo sakupljali novac da se Olbrajtovoj kupi neka skupocena ogrlica kako bismo je odobrovoljili da agituje za srpske interese, ali onda smo saznali da je ona u emotivnoj vezi sa Hašimom Tačijem, pa smo tada shvatili da nema smisla da kupujemo bilo šta - u svom stilu ispričao je Šešelj.

- Tadašnji političari u tim godinama nakon bombardovanja u zvaničnim posetama Americi su pričali da je kod nas sve super, da živimo odlično, da je sve dobro. Jednom prilikom i ja sam bio tamo i ona je pitala kako je u Srbiji, a ja sam rekao "Katastrofa. Ništa nemamo.

Nemamo gorivo, naftu, putevi su nam razrušeni od tenkova, mostovi srušeni. Nemamo sredstava". Ona je bila iznenađena pa me je pitala da ostanem da porazgovaramo nasamo, a posle je organizovala da nam se dostavi novac i gorivo - rekao je Ilić.

Kurir.rs

Foto Dragana Udovičić, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja