VUČIĆ U POŽEGI: Budimka se kao i Srbija podigla kao feniks iz pepela! Raspitivao se i o ajvaru, a evo šta drži u ruci!
Foto: Tanjug Printscreen

Predsednik na otvaranju nove fabrike, obilazi i radove na auto-putu

VUČIĆ U POŽEGI: Budimka se kao i Srbija podigla kao feniks iz pepela! Raspitivao se i o ajvaru, a evo šta drži u ruci!

Politika -

Markovići, neka vam je sa srećom!, poručio je predsednik Srbije porodici koja je podigla na noge posrnulog giganta

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Požegi, gde je otvorena fabrika prehrambene industrije "Budimka Požega" i obilazi radove na auto-putu.

1 / 20 Foto: Tanjug Printscreen

Vučić je u 11 sati prisustvovao otvaranju fabrike prehrambene industrije "Budimka d.o.o Požega", nekadašnjeg giganta u preradi voća.

- Čuvena Budimka se vraća, to je simbol povratka, obnove, uspeha! - napisao je predsednik na svom zvaničnom Instagram nalogu uz fotografiju na kojoj je s porodicom Marković, vlasnicima Budimke.

- Markovići, neka vam je sa srećom - rekao je predsednik vlasnicima koji su kupili, oporavili i pokrenuli proizvodnju u nekadašnjem propalom gigantu Budimki!

Vučić: Budimka je simbol podizanja Srbije!

Budimka je izuzetan brend i njen ponovni rad je simbol podizanja Srbije, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučića. "Ovo je simbol za našu zemlju, za sve nas", istakao je Vučić. Vučić je preneo novinarima, nakon što je isprobao Budimkine džemove i sokove da su odlični.

"Probao sam organski džem od malina i odličan je. Takođe, probao sam mešanu marmeladu koju sam mnogo voleo sa palačinkama kada sam bio dečak", istakao je Vučić.

Kaže da je porodica Markovića, koja je kupila Budimku, uspela i jednog sina da vrati iz Milana, kao i da će pokušati da vrati i drugog sina iz Londona.

"Budimka je izuzetan brend i mnogo sam srećan. Ovo je stvarno neka vrsta simbola. Važno je kada od potpune propasti i Srbijanke, Budimke, Džervina, Zlatnog delišesa i svega drugog što smo imali počnete da podižete te firme. Onda ljudi razumeju da sve možemo da uradimo", naglasio je predsednik.

Poželeo je Budimki mnogo uspeha i dodao da će država pomoći toj fabrici. Mnogo sam srećan, dodao je Vučić.

Kao feniks iz pepela!

Fabrika prehrambene industrije Budimka je važna za celu Srbiju, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić ističući da se Budimka kao i cela Srbja podigla iz pepela kao feniks.

On je u obraćanju na svečanosti ponovnog početka Budimke, posle 20 godina propadanja istakao da je Budimka simbol podizanja Srbije.

"Uzbuđen sam, ne samo zato što sam lično doprineo ponovnom radu Budimke, već zato što ta fabrika ponovo radi posle više od 20 godina problema kroz koje su prolazili i Požega i Budimka. Danas možemo da budemo malo radosniji", rekao je Vučić u obraćanju. Vučić je istakao i da razume prijatelje naše na zapadu i u Kini koji prave velike svečanosti u takvim prilikama, jer tako hoće ljudima da pokažu koliko je to važno.

"Budimka je važna za celu našu Srbiju, jer pokazuje tri stvari: Prvo, koliko smo dugo i beznadežno propadali. Drugo, da kada radimo i kada smo ujedinjeni u borbi za boljitak mozemo da se izvučeo i vratimo na staze stare slave i budemo uspešniji nego što smo ikad bili. I treće, što je porodica Marković uspela da vrati svog sina Aleksandra iz Milana", naglasio je Vučić.

foto: Tanjug Printscreen

- Ovo je bila najbolja marmelada u nekadašnjoj Jugoslaviji, ovo je legendarna mešana marmelada, porodica Marković vratila je nadu našoj zemlji! Koliko košta ova prazna kantica sada? Oteo sam praznu kanticu! - rekao je sa oduševljenjem predsednik obilazeći pogon Budimke koju su Markovići opet podigli na noge.

foto: Tanjug Printscreen

On se prethodno raspitivao i o ajvaru, a u rukama je držao tzv. prvu malinu! Vruću teglicu koja samo što je sišla s proizvodne trake i to ne obične nego organske maline.

foto: Tanjug Printscreen

U 12.45 časova, Vučić će obići radove na auto-putu E-763, na deonici Preljina - Požega, tunel "Laz".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track