Najnovije vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ: Priština je zarobljena u prošlosti i odbija da prihvati realnost
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Beograd je stabilan i predvidiv partner

PREMIJERKA BRNABIĆ: Priština je zarobljena u prošlosti i odbija da prihvati realnost

Politika

BEOGRAD - Sve dok Priština bude zarobljena u prošlosti i odbija da prihvati realnost takvu kakva je, nećemo moći da iskoračimo i uradimo nešto dobro za budućnost, smatra premijerka Srbije Ana Brnabić i dodaje da je Beograd stabilan i predvidiv partner, ali to nije samo po sebi dovoljno da bi se rešenje pronašlo.

Brnabić je na pitanje kada možemo da očekujemo rešenje kosovskog problema, podsetila na to da je do sada bilo mnogo rokova, licitacija s datumima i zapitala "i, gde smo danas?".

"Svi ti datumi i rokovi su prošli, a mi nismo ni milimetar bliže kompromisu, nego što smo bili pre nekoliko godina", reka je Brnabić.

Na pitanje šta očekuje od nove vlade u Prištini, premijerka je rekla da nema očekivanja generalno od tamošnjih političara i da bi ih imala onda kada bi oni implementirali i poštovali ranije preuzete obaveze.

"U Prištini godinama slušamo sličnu retoriku, iste metode, samo različita imena koja sprovode istu politiku", rekla je Brnabić za list i istakla da misli da moramo da nastavimo dijalog i nastavimo da tragamo za kompromisom, bez obzira na sve to.

"To je važno za sve ljude koji žive, ili će tek živeti, na ovim prostorima. To je važno za našu budućnost", zaključila je Brnabić i dodala da je zahvalna svim međunarodnim akterima na svim naporima koje ulažu u resavanju ovog pitanja, ali, kako kaže, veruje da problem u odnosima Srba i Albanaca mogu da reše samo Srbi i Albanci.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...