BRNABIĆ: Funkcija mi nije važna, ostajem uz Vučića i SNS
Foto: Tamara Trajković

izbori 2020

BRNABIĆ: Funkcija mi nije važna, ostajem uz Vučića i SNS

Politika -

Opozicija koja bojkotuje izbore ne razume da legitimnost izborima daju građani, a ne stranke ili političari, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Građani se opredeljuju na osnovu ideja i programa, napominje Brnabić u intervjuu za današnji Blic i ističe da politika "nije ogovaranje između dve kafe".

"Oni koji propagiraju bojkot nisu se potrudili da ponude ništa više od parole 'ua, Vučić'. Ako želite da se ozbiljno bavite politikom, morate mnogo više od toga", objašnjava Brnabic i dodaje da je tu reč o ljudima koji vec bili vlast, a danas nisu u stanju da se sakupe ni u koaliciji.

Ne smemo ni igonorisati činjenicu da na ovim izborima učestvuje 21 izbrona lista, što je više nego na izborima 2012. ili 2014. godine, napomenula je Brnabić.

Na pitanje na kojoj poziciji sebe vidi nakon izbora, Brnabić je rekla da sada o tome ne razmišlja, da želi da pomogne SNS-u da ostvari što bolje rezultat na izborima, i da joj funkcija nije važna.

"Da li ću ostati u politici ili se vratiti u privredu, svakako ću ostati uz Aleksandra Vučića i SNS i trudiću se da na svaki način pomognem u ovoj borbi za bolju i jaču Srbiju", istakla je Branbić.

Na pitanja da li bi ponovo prihvatila da bude predsednica Vlade, rekla je da sako ko iskreno voli i veruje u svoju zemlju, nema pravo da odbije poziv da joj služi.

O tome šta će biti posle izbora i da li će koalicija sa socijaistima biti nastavljena, Branbić kaže da ne želi da trči sa stavovima na tu temu, ali kada rezultati budu poznati, onda će rukovodstvo SNS-a reći šta im je činiti.

"U tome će se SNS, kao i do sada, voditi isključivo interesom građana i kako napraviti stabilnost koja će omogućiti našoj privredi da nastavi da se razvija, a građanima da imaju sve bolje plate i penzije i sigurnu budućnost za našu decu", rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tamara Trajković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track