ODIHR NA IZBORIMA U SRBIJI: Nebojša Stefanović razgovarao sa predstavnicima posmatračke misije (FOTO)
Foto: MUP

UPOZNATI SA UNAPREĐENJEM IZBORNOG PROCESA

ODIHR NA IZBORIMA U SRBIJI: Nebojša Stefanović razgovarao sa predstavnicima posmatračke misije (FOTO)

Politika -

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predstavnicima posmatračke misije ODIHR o predstojećim izborima u Republici Srbiji.

Stefanović je delegaciju ODIHR, koju je predvodila šef Misije Ursula Gaček, detaljno upoznao sa koracima koje je Vlada Republike Srbije preduzela u cilju unapređenja izbornog procesa u Srbiji.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će predstavnici Misije biti prisutni na dan izbora u Srbiji, ali i time što će pratiti i sve izborne radnje nakon glasanja.

foto: MUP

Stefanović je naglasio da je Vlada Republike Srbije izbornom procesu pristupila na sveobuhvatan način, te da je u tom smislu ostvarena saradnja sa svim relevantnim činiocima, nevladinim organizacijama i svim učesnicima izbornog procesa.

Prema njegovim rečima, Vlada Republike Srbije otvorena je za dalju saradnju kako bi se otklonili eventualni nedostaci vezani za izborno zakonodavstvo Srbije.

foto: MUP

Šef Misije ODIHR Gaček pozdravila je konstruktivni pristup Srbije prema izbornom procesu i naglasila da je važno da taj proces ne ugrozi zdravlje ljudi, s obzirom na aktuelnu situaciju vezanu za sprečavanje širenja zarazne bolesti Kovid 19.

Ona je kao izrazito pozitivan korak ocenila formiranje radne grupe koja radi na unapređenju izbornih procesa i dodala da je veoma dobro što će ta grupa sa radom nastaviti i nakon održanih izbora.

Stefanović i Gaček saglasili su se da je dobro što će se saradnja Srbije i ODIHR nastaviti i ubuduće.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track