ŠEF DS I ZVANIČNO ZAKAZAO SEDNICU Lutovac sazvao GO za dan izbora
Foto: Beta

Taktika

ŠEF DS I ZVANIČNO ZAKAZAO SEDNICU Lutovac sazvao GO za dan izbora

Politika -

Predsednik DS Zoran Lutovac, nakon višemesečnog izbegavanja, preksinoć je konačno zakazao sednicu Glavnog odbora stranke i to, ni više ni manje, nego za 21. jun, na dan kada se održavaju parlamentarni i lokalni izbori. Demokrate su istog momenta počele da skupljaju potpise za zakazivanje Izborne skupštine na kojoj nameravaju da smene Lutovca.

Kako su za Kurir otkrili pojedinci iz redova demokrata, osnovni cilj većine njih je da pokušaju da smene Lutovca i stanu na kraj njegovom, kako kažu, uništavanju stranke i proterivanju nekih od njenih najuglednijih članova.

- Tražićemo da se u dnevni red uvrsti tačka „zakazivanje Izborne skupštine“, na kojoj se biraju svi organi stranke. Predlog je da se svi organi biraju neposredno i na taj način ćemo pokušati da smenimo Lutovca. Odmah se počelo s prikupljanjem potpisa - ispričao je sagovornik Kurira iz DS. Demokrata Slobodan Milosavljević kaže za Kurir da veruje da će sednica konačno biti održana jer je, podseća, već tri puta odlagana.

- Očekujem demokratsku i argumentovanu debatu. Smatram da DS već dugo nema politiku, da aktuelni predsednik i rukovodstvo raspuštanjem odbora suspenduju pravo na drugačije mišljenje, smatram da je sramotno što nije podneo finansijski izveštaj o tome kako je potrošeno oko 300.000 evra. Zalažem se za održavanje Izborne skupštine DS i verujem da ćemo na sednici GO obezbediti većinu da vratimo demokratiju u DS. Zalažem se i za završetak procesa ujedinjenja DS - naveo je Milosavljević.

I. Ž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track