najveći razvojni projekat

IRENA VUJOVIĆ O BEOGRADU NA VODI: Pokrenuo je srpsku ekonomiju i transformisao prestonicu i opštinu Savski venac

Politika -

Irena Vujović, predsednica opštine Savski venac i članica Predsedništva SNS ističe da je Beograd na vodi najveći razvojni projekat u Beogradu.

- Zasluženo, Beograd na vodi pominje se na prvom mestu. To je najveći razvojni projekat koji je pokrenut zahvaljujući vizionarskoj ideji Aleksandra Vučića. Iako je u startu bilo osporavanja, on je omogućio da Beograd ima najveći projekat u ovom delu Evrope. Pokrenuo je srpsku ekonomiju, a već sad predstavlja pravu turističku atrakciju. Nekada najzapušteniji deo naše opštine pretvara se u najlepši i najmoderniji deo prestonice. I mnogim starim zgradama, ponosu beogradske arhitekture, vraćen je stari sjaj. Danas se građani Beograda s ponosom šetaju ovim delom grada, sećajući se kako je izgledao pre svega nekoliko godina: obala reke zarasla u korov, groblje brodova, napušteni vagoni i otpad. Možda su neki bili u početku skeptični jer se radi o velikom poduhvatu, što je i normalno jer su prethodne vlasti građanima svašta obećavale, a nikada obećano nisu ispunile- kaže Vujovićeva.

foto: Dado Đilas

Ona navodi da u razgovoru sa sugrađanima vidi da su zadovoljni kako taj prostor danas izgleda.

- Kada uzmemo u obzir da će do jeseni i Savski trg biti kompletno obnovljen i da će postati velika pešačka zona s mnogo novih stabala, travnatih površina, spomenikom Stefanu Nemanji, ovakve promene jasno odražavaju ubrzani planski razvoj naše opštine, čiji smo svedoci, kao i njenu perspektivu u budućnosti. Na Savskom vencu se zaista najbolje vidi ubrzani razvoj Beograda - rekla je predsednica opštine Savski venac.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track