BRANISLAV LEČIĆ O IZBORIMA: Više sam očekivao i od vlasti i od opozicije!
Foto: Marina Lopičić

Intervju

BRANISLAV LEČIĆ O IZBORIMA: Više sam očekivao i od vlasti i od opozicije!

Politika -

Demokratija je apsolutno ugrožena u DS, Lutovac mora da promeni ponašanje

- Izborna ponuda 21. juna nije kompletna. Nemamo sve igrače u igri. Ja sigurno neću izaći na izbore. Ovakav pristup izborima ne može da stvori nešto dobro. Nažalost, neće doći do ravnoteže koja nam je preko potrebna. Iskreno sam više očekivao i od pozicije i od opozicije, pre svega da mudrije prihvate situaciju u kojoj je Srbija trenutno, kaže u intervjuu za Kurir Branislav Lečić, član Glavnog odbora Demokratske stranke.

Hoće li 21. jun biti svojevrsni dan D za demokrate, s obzirom na to da je tog dana sednica GO?

- Demokratija ugrožena u Srbiji, ali je demokratija apsolutno ugrožena i u DS. Vlast je kriva za Srbiju, ali rukovodstvo DS je odgovorno za ovo stanje u našoj stranci. O tome se mora konačno povesti razgovor. Biću naravno na toj sednici GO. Mi taj dijalog dugo priželjkujemo, jer je neophodan radi izlečenja stranke čiji sam član. Moramo da reagujemo na ovu lošu atmosferu u DS, koja se širi poput virusa.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

Može li se DS izlečiti sa Zoranom Lutovcem na čelu stranke?

- Sa ovakvim ponašanjem Lutovca - ne! On radikalno mora da promeni ponašanje.

Skupština će biti bez demokrata. Kakva borba čeka DS?

- Demokrate pre svega treba da se saberu, da podvuku crtu i sagledaju domete svoje dosadašnje politike. Složili smo se s bojkotom, prihvatili ga, ali to nikako ne znači neučestvovanje u izborima, već aktivna borba.

Hoćete li vas interesovati izborni rezultati. Čime ćete meriti uspeh bojkota?

- Naravno, gledaće se rezultati izbora, ali oni su i poznati. Odziv jeste važan, ali nisam u stanju sad da prognoziram. Posle izbora ipak ćemo imati neku političku dijagnozu, s kojom se može proceniti šta i kako dalje.

I. K./ Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track