Najnovije vesti

YEPP PODRŽAO VUČIĆA: Mladi da izađu na izbore i odluče o svojoj budućnosti!
Foto: TV Pink Printscreen

Evropska omladinska organizacija uz predsednika

YEPP PODRŽAO VUČIĆA: Mladi da izađu na izbore i odluče o svojoj budućnosti!

Politika

Najveća omladinska politička organizacija u Evropi, omladinska organizacija Evropske narodne partije (YEPP) koja okuplja 63 omladinske političke organizacije iz 39 zemalja Evrope pozdravlja predanost i napore vlasti u Srbiji, predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem u borbi protiv pandemije kovida-19.

Ta organizacija pozvala je građane Srbije, posebno mlade ljude, da iskoriste svoja prava na predstojećim izborima da odlučuju o svojoj budućnosti i time doprinesu prosperitetu, miru i stabilnosti svoje zemlje na evropskom putu.

- Slobodni i fer izbori su jedan od ključnih elemenata demokratije i jedini put ka neupitnom političkom legitimitetu. U državi koja teži Evropskoj uniji, politika i debate moraju imati svoje mesto u parlamentu, a ne na ulicama. Bojkot, umesto učešća u političkoj areni, nije put napred, a bilo kakva vrsta nasilja ne može biti način bavljenja politikom u demokratskom društvu - kaže se u saopštenju YEPP-a.

Ova evropska politička omladinska organizacija pozdravlja uspešan završetak međustranačkog dijaloga o unapređenju izbornog procesa u Srbiji uz posredovanje Evropskog parlamenta, kao i imlementaciju dogovorenih mera. - Integritet samog izbornog procesa je oduvek bio od najvišeg značaja za svaku državu. Nekoliko opozicionih stranaka odlučilo je da prekine bojkot i započne svoju predizbornu kampanju, čime se potvrđuje i dodatno osnažuje sveukupna demokratska atmosfera - naglasili su u YEPP-u i dodali da ohrabruju sve političke partije na fer političku trku, koja će rezultirati novim parlamentom koji će odražavati poverenje i volju građana Srbije.

YEPP pozdravlja sve sprovedene mere u cilju zaštite ekonomije i pomoći građanima i državi u što bržem oporavku od krize, kao i nastavku tekućih reformi ističući da je odgovornim i blagovremenim potezima sprečeno zaražavanje stanovništva velikih razmera, štiteći na taj način zdravlje i živote građana Srbije.  

- Solidarnost je ugrađena u same temelje Evropske unije i kao takva predstavlja jedan od osnovnih principa današnje Evrope. YEPP visoko ceni i pozdravlja solidarnost koju su Srbija i njeni građani pokazali u ovim izazovnim vremenima, posebno kroz pružanje značajnih količina neophodne medicinske opreme i drugim partnerima na Zapadnom Balkanu, ali i članicama EU, poput Italije - navodi se u saopštenju YEPP-a.

Ističe se i da je regionalna saradnja i podrška članicama EU u vremenima krize, pokazala je da Srbija čvrsto stoji na svom evropskom putu, sa jasnom perspektivom bolje budućnosti za svoje građane.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...