YEPP PODRŽAO VUČIĆA: Mladi da izađu na izbore i odluče o svojoj budućnosti!
Foto: TV Pink Printscreen

Evropska omladinska organizacija uz predsednika

YEPP PODRŽAO VUČIĆA: Mladi da izađu na izbore i odluče o svojoj budućnosti!

Politika -

Najveća omladinska politička organizacija u Evropi, omladinska organizacija Evropske narodne partije (YEPP) koja okuplja 63 omladinske političke organizacije iz 39 zemalja Evrope pozdravlja predanost i napore vlasti u Srbiji, predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem u borbi protiv pandemije kovida-19.

Ta organizacija pozvala je građane Srbije, posebno mlade ljude, da iskoriste svoja prava na predstojećim izborima da odlučuju o svojoj budućnosti i time doprinesu prosperitetu, miru i stabilnosti svoje zemlje na evropskom putu.

- Slobodni i fer izbori su jedan od ključnih elemenata demokratije i jedini put ka neupitnom političkom legitimitetu. U državi koja teži Evropskoj uniji, politika i debate moraju imati svoje mesto u parlamentu, a ne na ulicama. Bojkot, umesto učešća u političkoj areni, nije put napred, a bilo kakva vrsta nasilja ne može biti način bavljenja politikom u demokratskom društvu - kaže se u saopštenju YEPP-a.

Ova evropska politička omladinska organizacija pozdravlja uspešan završetak međustranačkog dijaloga o unapređenju izbornog procesa u Srbiji uz posredovanje Evropskog parlamenta, kao i imlementaciju dogovorenih mera. - Integritet samog izbornog procesa je oduvek bio od najvišeg značaja za svaku državu. Nekoliko opozicionih stranaka odlučilo je da prekine bojkot i započne svoju predizbornu kampanju, čime se potvrđuje i dodatno osnažuje sveukupna demokratska atmosfera - naglasili su u YEPP-u i dodali da ohrabruju sve političke partije na fer političku trku, koja će rezultirati novim parlamentom koji će odražavati poverenje i volju građana Srbije.

YEPP pozdravlja sve sprovedene mere u cilju zaštite ekonomije i pomoći građanima i državi u što bržem oporavku od krize, kao i nastavku tekućih reformi ističući da je odgovornim i blagovremenim potezima sprečeno zaražavanje stanovništva velikih razmera, štiteći na taj način zdravlje i živote građana Srbije.

- Solidarnost je ugrađena u same temelje Evropske unije i kao takva predstavlja jedan od osnovnih principa današnje Evrope. YEPP visoko ceni i pozdravlja solidarnost koju su Srbija i njeni građani pokazali u ovim izazovnim vremenima, posebno kroz pružanje značajnih količina neophodne medicinske opreme i drugim partnerima na Zapadnom Balkanu, ali i članicama EU, poput Italije - navodi se u saopštenju YEPP-a.

Ističe se i da je regionalna saradnja i podrška članicama EU u vremenima krize, pokazala je da Srbija čvrsto stoji na svom evropskom putu, sa jasnom perspektivom bolje budućnosti za svoje građane.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track