Najnovije vesti

Obrt

DS IZABRALA NOVO RUKOVODSTVO! Vida Ognjenović na čelu organizacionog odbora! Protivnici Lutovca zakazali skupštinu

Politika
19:21h

Nakon što je struja demokrata koja podržava lidera stranke Zorana Lutovca proglasila usvajanje izveštaja o radu predsednika DS, druga struja je nastavila na hodniku svoju sednicu i izabrala novo rukodstvo stranke.

foto: Nemanja Nikolić

Tu sednicu je vodio potpredsednik DS Dragoslav Šumarac, a ova grupa je raspisala i izbornu skupštinu za izbor novog rukovodstva. Za predsednicu Organizacionog odbora izabrana je Vida Ognjenović, koja je jedan od osnivača DS.

Deo DS usvojio je predlog 134 člana Glavnog odbora da se u Demokratskoj stranci održe vanredni izbori, a formiran je i Organizacioni odbor, na čelu sa Vidom Ognjenović, koji treba da odredi termin za održavanje unutarstranačkih izbora.

Taj deo DS konstatovao je da nije usvojen izveštaj o radu predsednika stranke između dva glavna odbora, kako to tvrdi krilo Zorana Lutovca, budući da, kako kažu, predsednik nije ni podneo izveštaj, nije bila dozvoljena rasprava, a u momentu navodnog glasanja o tobožnjem izveštaju čije je "podnošenje" trajalo dvadeset sekundi, nije utvrđen ni kvorum ni potrebna većina.

foto: Nemanja Nikolić

U sali je, po njihovoj oceni, bio veliki broj ljudi koji nisu članovi Glavnog odbora, a potpredsednica stranke Dragana Rakić je bez brojanja glasova za i protiv proglasila da je izveštaj usvojen.

Ponovili su da je na toj "sednici" Dragoslav Šumarac izabran za zamenika predsednika stranke, te da je na inicijativu 46 članova Glavnog odbora razrešen Dušan Kostadinović sa mesta predsednika Izvršnog odbora, kao i njegov zamenik i sekretar Izvršnog odbora.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja