NEVEROVATNA POBEDA NAPREDNJAKA! Od uvođenja višestranačja, niko nije ostvario ovakav rezultat!
Foto: Zorana Jevtić

Izbori u srbiji

NEVEROVATNA POBEDA NAPREDNJAKA! Od uvođenja višestranačja, niko nije ostvario ovakav rezultat!

Politika -

Oduvali Dobili smo više od dva miliona glasova na nešto manje od 3,3 miliona izašlih birača. Srbija nikome nije dala toliko poverenje kao nama. Ovo je istorijski trenutak u kom jedna politička stranka može da se nađe, rekao šef naprednjaka

foto: Zorana Jevtić

Srpska napredna stranka ubedljivi je pobednik jučerašnjih parlamentarnih izbora sa osvojenih čak 63,4 odsto glasova! Nikad nijednoj stranci, od uvođenja višestranačja, nije uspelo da ostvari ovakav rezultat na izborima.

Neponovljivo

Aleksandar Vučić, predsednik SNS, obratio se sinoć građanima iz centrale stranke oko 22 sata i poručio da je to istorijski trenutak - od 3,3 miliona građana izašlih na izbore, čak dva miliona glasova podržalo je njihovu listu.

- Srpska napredna stranka trenutno ima 63,4 odsto glasova, a očekuje da će imati više od 64 odsto. Mi očekujemo, kad dođu i glasovi s KiM i iz inostranstva, više od 64 odsto. Pri tome računajte da ima 3,7 odsto nevažećih, što znači da imamo od važećih glasačkih listića preko 65 odsto, gotovo dve trećine glasova. To je nešto što se nikad neće ponoviti. Nikad nisam doživeo ovakav trenutak, dobili smo ogromno poverenje naroda, najveće dosad u Srbiji. SNS je dobila više od dva miliona glasova na nešto manje od 3,3 miliona izašlih birača, to je istorijski trenutak. Srbija nikome nije dala toliko poverenje kao nama - istakao je Vučić i zahvalio se na „istorijskoj podršci“.

foto: Zorana Jevtić

- Ovo je istorijski trenutak u kom jedna politička stranka može da se nađe. Pobedili smo svuda gde smo ranije gubili. Pobedili smo u svakom mestu u inostranstvu. Tamo gde nikad nismo pobedili, i to strahovito i ubedljivo. U Republici Srpskoj dobili smo 90 odsto glasova, pobedili smo svuda - od Čikaga, Berna, Beča, Moskve, Sočija - kazao je Vučić, kao i da danas čeka da OEBS prebroji glasove na KiM, gde je zabeležena rekordna izlaznost, na čemu se zahvalio srpskom narodu u pokrajini.

foto: Zorana Jevtić

Narod očekuje više

Vučić je kazao da ih osvojeni rezultat obavezuje da rade još više, da se jače bore i budu vredniji.

foto: Printskrin

- I vi u SNS, pre kraja godine moraćemo mnogo da se menjamo. Toga ne treba da se plašimo, već da se radujemo, da pokažemo da, osim što smo spremni da menjamo Srbiju, da smo spremni da menjamo i drugo. Prvi put sam optimista po pitanju srpske budućnosti i zato mi je drago što imamo ovakav konsenzus u društvu - poručio je lider SNS.

foto: Zorana Jevtić

Vučić je kazao da je tajna uspeha u onome što radite, a ne u tome koliko ste uspešni u kritici drugih.

foto: Zorana Jevtić

- Za nas je važno da pokažemo u formiranju naredne vlade da nismo bahati, da ćemo da uzimamo ljude s lista koje nisu prešle cenzus. Za lokal, ne pravite vlast dok se ne vratim sa ovih putovanja (vidi okvir). Prvo ćemo da vidimo ko je osvojio dobar rezultat - poručio je šef naprednjaka, kao i da narod očekuje od njih da ulože veću energiju i napor nego dosad.

Slavlje u sedištu stranke

SELAKOVIĆ POVEO KOLO UZ TRUBAČE,LONČARA ZALILI ŠAMPANJCEM

foto: Zorana Jevtić

U štabu SNS sve vreme je bila opuštena atmosfera. Prvi je u stranku, nešto pre 19 sati, došao predsednik SNS, a nedugo za njim u centralu su stigli visoki stranački funkcioneri - Goran Vesić, Zoran Đorđević, Nikola Selaković, Siniša Mali, Marko Đurišić, Ana Brnabić, Jadranka Joksimović, Zorana Mihajlović, Zlatibor Lončar... Pre saopštavanja rezultata, u centrali su zasvirali trubači. Selaković je, zajedno sa dve koleginice, poveo kolo. Posle Vučićevog obraćanja trubači su nastavili s pravljenjem dobre atmosfere. Vrh SNS je u jednom trenutku otvorio šampanjac, a prilikom otvaranja flaše ministra zdravlja Zlatibor Lončar završio je isprskan.

Orban prvi čestitao Vučiću

ČESTITKE,ALEKSANDRE!

foto: EPA

Viktor Orban, premijer Mađarske, čestitao je sinoć pobedu na parlamentarnim izborima Aleksandru Vučiću i SNS. - Čestitke, Aleksandre! Čestitke SNS! - poručio je Orban na svom Instagram profilu, na šta mu je predsednik Srbije preko svog naloga odgovorio: - Hvala, dragi prijatelju.

Autor: Kurir.rs/Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track