RUSKA AGENCIJA O POSETI SRPSKOG PREDSEDNIKA: Vučić i Mirzijojev prvi strani lideri sa Putinom od pandemije
Foto: Nemanja Nikolić

VAŽNOST POSETE

RUSKA AGENCIJA O POSETI SRPSKOG PREDSEDNIKA: Vučić i Mirzijojev prvi strani lideri sa Putinom od pandemije

Politika -

Ruska agencija TAS S danas izveštava o najavljenom susretu ruskog predsednika Vladimira Putina sa Aleksandrom Vučićem koji je doputovao danas u Moskvu i penosi reči portparola Kremlja Dmitrija Peskova da će susret sa srpskim predsednikom i predsednikom Uzbekistana Šavkatom Mirzijojevim, biti prvi Putinov "lični međunarodni sastanak" od širenja koronavirusa u Rusiji Kako prenosi agencija ruski predsednik Vladimir Putin održaće u utorak prve međunarodne sastanke od početka širenja koronavirusa u Rusiji, a njegovi sagovornici biće predsednici Srbije i Uzbekistana.

"Predsednik će danas razgovarati sa svojim kolegom iz Srbije Vučićem, koji je upravo trijumfalno pobedio na izborima u Srbiji, nakon čega je predviđen poseban blok posvećen rusko-uzbekstanskim odnosima, sa predsednikom Uzbekistana Merzijojevom ", rekao je portparol Kremlja.

"I Vučić i Mirziojev stigli su u Moskvu povodom vojne parade koja će biti održana sutra na Crvenom trgu, naveo je Peskov.

Taš podseća da je vladajuća Srpska napredna stranka, čiji je lider predsednik Aleksandar Vučić, ubedljivo je pobedila na parlamentarnim i lokalnim izborima u nedelju. Izbori održani u nedelju u Srbiji postali su prvi evropski izraz volje nakon pandemije koronavirusa. Ranije je Vučićeva administracija najavila da će 23. juna stići u Moskvu udvodnevnom posetom, upoznati Putina i prisustvovati paradi Dana pobede", navodi Tas s.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track