PUTIN ČESTITAO VUČIĆU PRED RUSKOM JAVNOSTI NA UBEDLJIVOJ POBEDI! Imali smo dobar sastanak, potvrdio je dolazak u oktobru
Foto: Printscreen Pink

SRPSKO-RUSKO PRIJATELJSTVO

PUTIN ČESTITAO VUČIĆU PRED RUSKOM JAVNOSTI NA UBEDLJIVOJ POBEDI! Imali smo dobar sastanak, potvrdio je dolazak u oktobru

Politika -

U Moskvi je završen sastanak predsednika Vučića i Putina iza zatvorenih vrata.

Predsednik Putin čestitao je Vučiću na ubedljivoj pobedi.

- Putin je potvrdio da dolazi u Srbiju u oktobru - kazao je predsednik Vučić.

foto: Printscreen Pink

"Pričao sam sa Putinom o svim idejama za rešavanje kosovskog problema. Putin je rekao da poštuje Srbiju" - preneo je on.

"Dobio sam određene savete i dobre analize od predsednika Putina", dodao je on.

Njemu je, dodaje, bilo važno da čuje Putinove stavove i misli po pitanju Kosova i Metohije.

"Suviše je Putin mudar i veliki da bi nešto radio direktno, ali na pametan način ume da ukaže na određene stvari i na tome sam zahvalan", rekao je Vučić.

Kaže da su razgovarali i o našim ekonomskim odnosima i da su dve zemlje u prva tri meseca uprkos koroni imale uvećanje trgovinske razmene od sedam odsto.

"To je gotovo neverovatno, razgovarali smo i šta još možemo od ekonomske saradnje da uradimo i uvećamo našu trgovinsku razmenu", kazao je Vučić.

foto: Printscreen Pink

Kaže da je bilo reč i o radu RŽD na srpskim prugama i dodaje da Rusi to rade veoma kvalitetno.

Predsednik Srbje je rekao da je sa Putinom pričao i o o vojnotehnoičkoj saradnji dve zemllje, kao i oko izgradnje gasovoda i kada će da poteče prvi gas kroz Srbiju.

"Sastanak je bio odličan i dobre su to vesti za Srbiju" - kazao je Vučić.

Između Rusije i Srbije razvijaju se veoma pragmatični i istovremeno dobri politički odnosi, istakao je danas predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin na početku sastanka sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem.

Putin je, na početku sastanka u Kremlju, izrazio posebno zadovoljstvo posetom Vučića, i zahvalio mu što će prisustvovati svečanoj paradi u Moskvi povodom 75. godina od završetka Drugog svetskog rata, kao i što će srpski vojnici sa svojim drugovima po oružju iz Rusije prodefilovati ulicama glavnog grada Rusije.

Istakao je da će Rusija nastaviti sa investicijama, te dodao da će se nastaviti i razvoj saradnje u svim drugim sferama uključujući bezbednosnoj, pre svega u odbrani protiv savremenih pretnji.

Kazao je da se saradnja nastavlja i u vojnoj oblasti, kulturi, obrazovanja i duhovnoj sferi.

Putin je rekao da su se dve zemlje uspešno borile protiv korona virusa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track