Najnovije vesti

POBEDNIK LOKALNIH IZBORA NA NOVOM BEOGRADU I DALJE NEPOZNAT: Moguće novo brojanje glasova na svim biračkim mestima
Foto: Shutterstock

Neizvesno

POBEDNIK LOKALNIH IZBORA NA NOVOM BEOGRADU I DALJE NEPOZNAT: Moguće novo brojanje glasova na svim biračkim mestima

Politika

Naprednjaci traže da se glasovi ponovo izbroje, dok aktuelni predsednik ove
gradske opštine tvrdi da je on dobio više

Neizvesnost u vezi sa rezultatima lokalnih izbora na opštini Novi Beograd i dalje traje, a broj glasova koje je saopštio SNS i proglasio pobedu posle samo nekoliko sati osporio je lider Spasa Aleksandar Šapić. Vrlo brzo su reagovali iz opštinskog odbora SNS Novi Beograd navodeći da će se žaliti Upravnom sudu, a zatim je podnet prigovor izbornoj komisiji.

- Izborna lista „Aleksandar Vučić - Za našu decu“ pobedila je na izborima za Skupštinu opštine Novi Beograd sa 42,98 odsto glasova, odnosno 23 mandata, dok je lista Aleksandra Šapića osvojila 42,91 odsto ili 22 mandata - objavio je funkcioner SNS Goran Vesić u ponedeljak uveče.

Posle samo dva sata oglasila se opštinska izborna komisija i saopštila da je Šapićev Spas osvojio 116 glasova više od naprednjaka i da se traži prebrojavanje glasova.

Nakon toga je u ime liste „Aleksandar Vučić - Za našu decu“ podnet prigovor izbornoj komisiji gradske opštine na zapisnike o radu biračkih odbora i na konačni zapisnik. Zatraženo je novo brojanje glasova na svim biračkim mestima i utvrđivanje konačnog rezultata glasanja.

Stevo Marušić, predsednik opštinskog odbora SNS Novi Beograd, kaže za Kurir da neće dozvoliti da im iko ukrade glasove.

- Posle brojanja, koje je trajalo jedan dan, opštinska izborna komisija, u kojoj većinu ima Aleksandar Šapić, preglasavanjem je promenila izborni rezultat kako bi oni dobili mandat više od nas. To je protivzakonito. Naša izborna lista uložiće prigovor, tražićemo ponovo da se prebroje glasovi i žalićemo se Upravnom sudu. Srpska napredna stranka neće da dozvoli da nam se ukrade ni jedan jedini glas na Novom Beogradu - rekao je Marušić.

S. S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track