SOCIJALISTI O MOGUĆEM ODLASKU IZ VLADAJUĆE VEĆINE: Radili bismo za Srbiju i u opoziciji
Foto: Dado Đilas, Stefan Jokić

Iskreni

SOCIJALISTI O MOGUĆEM ODLASKU IZ VLADAJUĆE VEĆINE: Radili bismo za Srbiju i u opoziciji

Politika -

Branko Ružić i Novica Tončev kažu da je SPS spreman da preuzme političku odgovornost bez obzira na to da li se delovanje definiše putem vlasti ili van nje

Posle parlamentarnih izbora koji su izazvali politički zemljotres - u parlament, mimo stranaka manjine, ulaze samo SNS, SPS-JS i Spas - počele su spekulacije šta ako naprednjaci pozovu u vladu samo Spas i tako Ivicu Dačića i njegove socijaliste pošalju u opoziciju.

Potpredsednici SPS Branko Ružić i Novica Tončev kažu u razgovoru za Kurir da koja god opcija da bude u igri, socijalisti će uvek raditi za dobrobit Srbije.

Za Srbiju

- SPS i lista koju predvodi Dačić, SPS-JS, pokazala je vitalnost i državotvornost i elementarna je politička kultura da sačekamo da pobednici odluče kakva će biti struktura buduće vlade. Koja god opcija da bude, državotvornost SPS neće biti dovedena u pitanje. SPS je voćka čudnovata i to se i pokazalo prethodnih 30 godina. SPS radi za Srbiju, bili mi u opoziciji ili vlasti uvek smo za Srbiju - poručio je Ružić.

Prema rečima Novice Tončeva, SPS je partija koja stoji postojano već tri decenije i spremno preuzima svoju odgovornost bez obzira na to da li deluje tako što će biti na vlasti ili u opoziciji.

Bez straha

- Mi smo bez straha vodili ovu izbornu kampanju, na samostalnim listama, a na lokalu smo čak tretirani kao najljući neprijatelji od SNS. Moje iskustvo u Surdulici to najbolje potvrđuje. Ipak, saradnjom na državnom nivou obe naše stranke dobijaju podršku za nastavak realizacije velikih infrastrukturnih projekata. SPS je partija koja stoji postojano već 30 godina, sigurna u svoje izbore i spremna da preuze političku odgovornost bez obzira na to da li se delovanje definiše kroz vlast ili opoziciju - naveo je Tončev.

K. Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track