ONI SU NAJSLABIJE KARIKE U VLADI SRBIJE: Radićemo do kraja, pa šta nam bude
Foto: Marina Lopičić

Šta kažu

ONI SU NAJSLABIJE KARIKE U VLADI SRBIJE: Radićemo do kraja, pa šta nam bude

Politika -

Ministri koji imaju najmanje šanse za još jedan mandat tvrde da i ne razmišljaju o tome šta bi radili ako se isele iz Nemanjine 11

Ministri koji se najverovatnije neće naći u sledećem sastavu vlade za Kurir otkrivaju imaju li planove kojim putem bi da nastave svoju karijeru nakon što eventualno napuste ministarsku fotelju.

Listom tvrde da zasad o tome i ne razmišljaju, te pomirljivo čekaju odluku predsednika države i SNS Aleksandra Vučića, kakva god ona bila, a o novoj karijeri o tom - potom.

Posvećeni

Trenutno, svi i dalje posvećeno rade u svojim resorima i, kako kažu, pokušavaju da daju maksimum. Jedan od njih je i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji kaže da je nadležnost ministarstva na čijem je čelu veoma široka briga o građanima prevashodni cilj.

- U takvim okolnostima nema prostora za bilo kakve planove van ovih nadležnosti. Ostajemo posvećeni svom poslu sa namerom da svaki segment našeg društva unapređujemo iz dana u dan - kratko nam je rekao. I ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić zasad nema dalje planove. - Utakmicu uvek igram do kraja, pa ću svoj posao raditi posvećeno i odgovorno, kao i dosad. Do poslednjeg dana mandata opravdavaću poverenje koje mi je ukazano - poručio nam je Udovičić.

Bez kadriranja

I ministar privrede Goran Knežević, za koga se spekuliše da će iz zdravstvenih razloga sam napustiti ministarsku fotelju, nije bio rad da govori o potencijalnim planovima ukoliko ga zaista ne bude u narednoj vladi.

- Predsednik stranke je zabranio svako konstituisanje i razgovore o koalicijama i kadrovanju, te čekam da se on vrati sa službenih putovanja kako bismo znali njegove planove - objasnio je Knežević za Kurir.

Ministarka pravde Nela Kuburović takođe neće ostati na ministarskoj funkciji, ali iz najlepšeg privatnog razloga - jer je nedavno postala mama.

Male šanse za novi mandat imaju i ministar kulture Vladan Vukosavljević, ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, kao i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, kojoj se smeši pozicija u Kragujevcu, ali do njihovog komentara do zaključenja ovog broja nismo uspeli da dođemo.

I. Žigić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track