VUČIĆ NE IDE U KRANJ: Predsednik Slovenije Borut Pahor odložio sastanak Procesa Brdo-Brioni zbog korone
Foto: Beta/Emil Vas

INICIJATIVA SLAVI DESETU GODIŠNJICU

VUČIĆ NE IDE U KRANJ: Predsednik Slovenije Borut Pahor odložio sastanak Procesa Brdo-Brioni zbog korone

Politika -

Predsednik Slovenije Borut Pahor odložio je danas sastanak Procesa Brdo-Brioni, koji je trabalo da bude održan u ponedeljak, 29. juna u Kranju, zbog epidemiološke situacije.

Pahor je u saoštenju na svom zvaničnom sajtu naveo da je skup odložio, nakon obaveštenja o poslednjoj epidemiološkoj situaciji u zemljama članicama Procesa Brdo-Brioni.

Skupu je trebalo da prisustvuju predsednici zemalja članica inicijative, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U saopštenju se dodaje da je Pahor obavestio predsednike tih zemalja da mora da odloži zakazan sastanak, jer kao domaćin, uprkos mnogim predviđenim merama, ne može da obezbedi uslove u kojima ne bi bilo rizika od prenošenja infekcije.

U saopštenju se podseća da su učešće na sastanku potvrdili svi predsednici država članica inicijative Procesa Brdo-Brioni i ističe da se zbog takvog interesovanja i potrebe za dijalogom i saradnjom Pahor nada se da će poboljšanje epidemiološke situacije omogućiti što skorije održavanje sastanka te inicijative, koja slavi desetu godišnjicu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track