VUČIĆ SA MIŠELOM NA KRAJU BORAVKA U BRISELU: Razgovor o evropskoj perspektivi Srbije i dijalogu Beograda i Prištine FOTO
Foto: Printscreen/Instagram

NIZ VAŽNIH SUSRETA

VUČIĆ SA MIŠELOM NA KRAJU BORAVKA U BRISELU: Razgovor o evropskoj perspektivi Srbije i dijalogu Beograda i Prištine FOTO

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, s kojim je razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije, reformama na putu ka članstvu u EU i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Vučić je u razgovoru istakao značaj sprovođenja reformi neophodnih za napredak evrointegracija Srbije, a posebno nastavak ekonomskih reformi, vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Predsednik Evropskog saveta Mišel naglasio je važnost ponovnog uspostavljanja dijaloga Beograda i Prištine, pod pokroviteljstvom EU, što je ključno za evropske integracije regiona.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o posledicama pandemije korona virusa i pomoći kojom Evropska unija planira da podrži region. Plan je da Komisija na jesen predstavi ekonomski i investicioni paket, koji će pomoći dugoročnom oporavku regiona i približiti ga Evropskoj uniji, dodaje se u saopštenju.

Tokom dana, Vučić je u sedištu Evropske komisije u Briselu razgovarao sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen, evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track