nema odmora

MINISTRI RANORANIOCI: Kad Vučić pozove u cik zore ONI STOJE MIRNO! Zove nas zbog brašna, malina, puteva...

Politika -

Ljajić predsedniku Srbije objašnjava šta je deficitarno po radnjama, Brnabićeva zašto uvozimo maline, a Mihajlovićeva iznosi detalje u vezi sa infrastrukturnim projektima. Dačić navije sat kako bi mu se javio, pa nastavi da spava

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je u intervjuu Kuriru da često zove saradnike rano ujutro.

Kako je otkrio, šef diplomatije Ivica Dačić je najpametniji jer navije sat na pola sedam ujutro samo da bi njemu odgovorio na poziv, a onda nastavi da spava.

foto: Nemanja Nikolić

Kurir je sproveo anketu sa drugim ministrima - da li i njih Vučić zove u cik zore, šta je tema tih razgovora, te da li ima teško pada ustajanje u svitanje. I gotovo svi su ranoranioc i nije im teško da u šest ujutru pričaju o deficitarnim namirnicama ili gradnji pruga.

Ne zove pre šest

Ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da Vučić ume da ga pozove i rano ujutru i u ponoć, uglavnom u vezi sa stvarima iz resora koji vodi.

foto: Zorana Jevtić

- Zvao me je i ujutru, oko sedam, i kasno naveče, oko 12 noću, nešto se desi, pa pita. Kad je bila vanredna situacija, neko mu je javio da nema brašna i onda me zove rano ujutru i pita: "Je l' tačno da nema brašna?" Rano ustajem, ali mi je telefon stalno utišan, pa ne čujem poziv. Posle ga pozovem - kaže Ljajić. Jutarnje razgovore s predsednikom Srbije ima i ministar obrazovanja Mladen Šarčević, ali nikad, ističe, pre šest ujutru.

foto: Ana Paunković

- Ustajem rano, u 5.20. Nekoliko puta smo se čuli ujutru ranije, obično kad predsednik ide na put i treba mu neki dogovor ili informacija. Nikad pre šest sati - kazao je Šarčević.

Mejlovi i poruke

Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, kaže da s predsednikom rano ujutru razmenjuje poruke o aktuelnim stvarima, ali da joj to ne pada teško jer ustaje već u 4.30.

foto: Ana Paunković

- Moj predsednik me nije nikad zvao rano ujutro, ali mi razmenimo poruke jako rano. Moj radni dan počinje u 4.30, tad ustajem, a aktivna sam na imejlovima i porukama od 5.30. Kako da mi padne teško poziv predsednika? Ne razumem ikoga kome to teško pada. Mi radimo zajedno, dugo se znamo, ovaj posao traži dobre odnose u kojima nikad ništa ne može biti mrsko i teško - kaže Mihajlovićeva. Na pitanje o kojim temama Vučić i ona ujutru razgovaraju, odgovara:

- Konsultovali smo se u vezi sa projektima na kojima radimo, od brze pruge do Moravskog koridora, svaka aktuelna tema. Podsetimo, i premijerka Ana Brnabić je nedavno otkrila da ju je Vučić za 1. maj zvao u 6.02 da bi je pitao zašto uvozimo maline iz Maroka.

Kurir.rs/K.B./Foto:Nemanja Nikolić

Jadranka Joksimović Komuniciramo brzim porukama

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović navodi da joj u komunikaciji s predsednikom nije važna satnica, već važnost informacije.

foto: Zorana Jevtić

- Svako ima svoj tempo i bioritam, meni je veća koncentracija za rad ujutru, nego kasno po podne i uveče. S predsednikom redovno i često komuniciram brzim porukama, nije važno doba dana, već koliko je informacija važna - kazala je Joksimovićeva, dok ministar privrede Goran Knežević ističe da je ranoranilac - ustaje oko 5.30 - a da se s predsednikom čuje po potrebi.

foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track