NOVA PREMIJERKA?! Jorgovanka Tabaković među najužim favoritima za predsednicu Vlade!
Foto: privatna arhiva

novo ime na kladionicama

NOVA PREMIJERKA?! Jorgovanka Tabaković među najužim favoritima za predsednicu Vlade!

Politika -

Ana Brnabić i dalje u blagoj prednosti u odnosu na konkurente, ali su kladioničari prvi put u ponudu ubacili guvernerku NBS, i to s većim šansama od dosadašnjih favorita - Miloša Vučevića, Branislava Nedimovića i Siniše Malog

Jorgovanka Tabaković, aktuelna guvernerka Narodne banke Srbije, jedan je od najozbiljnijih kandidata za premijersku funkciju u novoj vladi, pokazuje nova prognoza kladioničara. Najnovije kvote ne samo da smanjuju šanse Ani Brnabić da zadrži kormilo u Nemanjinoj 11 već u ovu trku prvi put postavljaju guvernerku, i to kao izrazitog favorita.

Menjanje posla

foto: EPA/MARTIN DIVISEK

Prema poslednjoj ponudi kladionice Meridijan, Ana Brnabić je i dalje najbliža premijerskoj fotelji, ali joj je kvota sa 1,5 porasla na 1,7, što znači da je na 100 dinara uloženih na nju zarada bila 50, a sad je 70 dinara.

Odmah iza nje je Jorgovanka Tabaković sa kvotom 2. Ona je kao sasvim novi kandidat na listi, zahvaljujući proceni kladioničara, odmah potukla najjaču mušku konkurenciju. Jorgovanka Tabaković za Kurir kaže da ne razmišlja o menjanju posla.

Srećna okolnost

- Srećna okolnost je da nisam pred izborom da razmišljam o poziciji premijera. Rezultati koje je Aleksandar Vučić kao predsednik Vlade ostvario previše su zahtevni i za najposvećenije. Svako od nas bi morao da prihvata posao na kojem može najviše da doprinese. Za mene je najvažnije da su Vlada i guverner na zajedničkim poslovima vođenja ekonomske politike države, koja mora biti u dugoročnom interesu građana i privrede Srbije - izjavila je guvernerka.

Na trećem mestu na kladioničarskoj listi potencijalnih premijera jeste aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Iako je njegova kvota skočila sa 2,5 na 2,8, njemu se i dalje smeše odlične šanse za prvog čoveka vlade. Iza njega sledi odlazeći ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji već dugo drži svoju kvotu na 3. Aktuelni ministar finansija Siniša Mali dosad je bio jedan od izrazitih favorita, ali se u danima nakon izbora znatno udaljio od te uloge, jer se njegova kvota udvostručila i sada iznosi čak 10.

Ministarske fotelje

Dariji rastu šanse, Dačić i Krkobabić sigurni

foto: RTS Printscreen

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević nikad bolje nije stajala na kladionicama. Njoj se iz dana u dan povećavaju šanse da postane ministarka u novoj vladi i sada je kvota za njen ulazak 1,25. Kvote koje nudi Meridijan ukazuju i da su neki od dosadašnjih ministara osigurali svoj ostanak u Nemanjinoj 11. Na vrhu liste je Milan Krkobabić (kvota 1,05), Ivica Dačić (1,1), Zorana Mihajlović (1,25), Siniša Mali (1,3), Aleksandar Antić (1,6)... U kladioničarskoj ponudi našla su se i imena onih za koje se spekuliše da bi mogla da uskoče na ministarska mesta, a najveće šanse se daju bivšem ministru kulture Ivanu Tasovcu (kvota 2,8) i direktorki "Službenog glasnika" Jeleni Trivan (3,2).

Kvote za budućeg premijera

Ana Brnabić 1,7

Jorgovanka Tabaković 2

Miloš Vučević 2,8

Branislav Nedimović 3

Siniša Mali 10

I. K./ Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track