EVROPARLAMENTARKA ZADALA UDARAC OPOZICIONOM SZS: Tanja Fajon digla ruke od Lutovca i Đilasa. Podržala Vidu Ognjenović!
Foto: Beta Miloš Miškov

OBRT

EVROPARLAMENTARKA ZADALA UDARAC OPOZICIONOM SZS: Tanja Fajon digla ruke od Lutovca i Đilasa. Podržala Vidu Ognjenović!

Politika -

Ona je uputila pismo podrške delu demokrata koji organizuju nove izbore u Demokratskoj stranci

Predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU Tanja Fajon podržala je struju u Demokratskoj stranci suprotstavljenu aktuelnom predsedniku stranke Zoranu Lutovcu. Ona je, naime, poslala pismo podrške Vidi Ognjenović, koja je predsednica organizacionog odbora za održavanje unutarstranačkih izbora.

Ovakav potez Fajonove je posebno zanimljiv imajući u vidu da su se Lutovac i lider Saveza za Srbiju (SZS) Dragan Đilas mesecima pozivali na njenu podršku.

Fajonova je, podsetimo, u više navrata javno podržavala opozicioni SZS Dragana Đilasa i nije krila svoju privrženost oštrom kritikovanju vlasti. Sada je, iznenadno, povodom dešavanja u DS stala na stranu koja je suprotstavljena Lutovcu i Đilasu, što se tumači kao njeno dizanje ruku od pomenute dvojice.

Ona je u pismo koja je poslala delu DS, koji predvodi Vida Ognjenović, pozdravila najavu konačnog ujedinjenje te stranke sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, o čemu je bilo reči na sednici Glavnog odbora, koju je u nedelju u Beogradu održao jedan broj demokrata.

foto: Tanjug Filip Krainčanić, Nebojša Mandić

- Pozdravljam ujedinjenje pro-demokratskih i pro-evropskih, pro-narodnih snaga u Srbiji. Verujem da je, imajući u vidu današnje političko okruženje u vašoj zemlji, spajanje progresivnih partija ispravan korak za vašu budućnost i što je još važnije, bolju budućnost građana Srbije - navela je Fajon u svom pismu Ognjenovićevoj.

Međutim, Lutovčeva i Đilasova struja i dalje tvrdi da ima podršku Fajonove iako je ona poslala pismo drugoj strani. Tako je potpredsednica DS Dragana Rakić istakla da je rukovodstvo DS, na čelu sa Lutovcem, dobilo nedvosmislenu podršku od predsednika Partijeevropskih socijalista Sergeja Staniševa, koji je ujedno i predsednik Tanji Fajon.

Foto/Source:Beta Miloš Miškov/K. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track