GUVERNERKI JORGOVANKI TABAKOVIĆ PORASLE ŠANSE ZA PREMIJERSKU FOTELJU Kvota se promenila za dan! Sada zaostaje  0,1 odsto
Foto: Aleksandra Jovanović Cile

PROGNOZE POSLE PISANJA KURIRA

GUVERNERKI JORGOVANKI TABAKOVIĆ PORASLE ŠANSE ZA PREMIJERSKU FOTELJU Kvota se promenila za dan! Sada zaostaje 0,1 odsto

Politika -

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, makar prema proceni kladioničara, ima velike šanse za mesto premijerke u narednom sazivu Vlade! Naime, nakon pisanja Kurira o ponudi kladionice, kvota koja je ponuđena za Tabakoviću preko noći se promenila sa 2 na 1,8, što joj je povećalo šanse u trci za premijersku funciju, dok se premijerki Ani Brnabić kvota nije menjala i ostala je 1,7. To znači da je sada razlika između njih svega 0,1!

Podsetimo, prema poslednjoj ponudi kladionice Meridijan koje su objavljene u ponedeljak, Brnabićeva je i dalje najbliža premijerskoj fotelji, ali joj je kvota sa 1,5 porasla na 1,7, što znači da je na 100 dinara uloženih na nju zarada bila 50, a sad je 70 dinara.

foto: Ana Paunković

Podsetimo, Jorgovanka Tabaković za Kurir je izjavila da ne razmišlja o menjanju posla.

- Srećna okolnost je da nisam pred izborom da razmišljam o poziciji premijera. Rezultati koje je Aleksandar Vučić kao predsednik Vlade ostvario previše su zahtevni i za najposvećenije. Svako od nas bi morao da prihvata posao na kojem može najviše da doprinese. Za mene je najvažnije da su Vlada i guverner na zajedničkim poslovima vođenja ekonomske politike države, koja mora biti u dugoročnom interesu građana i privrede Srbije - izjavila je guvernerka.

Foto/Source:Aleksandra Jovanović Cile/K. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track