SVAĐA: Lutovac minira ujedinjenje demokrata, napao Tadića
Foto: Dragana Udovičić, Beta/Emil Vaš

Svađa

SVAĐA: Lutovac minira ujedinjenje demokrata, napao Tadića

Politika -

Pošto je lider SDS naveo da je šef DS obmanuo javnost, Lutovac je počeo da ga vređa. Prepiska se završila međusobnim optužbama

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić posvađali su se na Tviteru oko ujedinjenja ove dve stranke u jednu - procesa koji je započet još prošle godine.

Prepucavanje

Rat na ovoj društvenoj mreži počeo je Tadićevim komentarom da je Lutovac u jednoj emisiji izneo notorne neistine na tu temu, na šta je šef demokrata krenuo da objašnjava na šta je mislio, ali, sudeći prema daljim Tadićevim tvitovima, sve suprotno od ranijeg dogovora. Lutovac je čak u jednom tvitu poručio Tadiću: „Toliko o moralu, politici i elementarnoj logici“, što je bivšeg šefa demokrata očito izbacilo iz takta.

- Pošto ti očigledno ne ide na nivou elementarnog morala i politike, da pokušam makar na nivou elementarne logike - ne može se jedan entitet „ujediniti U drugi“. Ujedinjenje može biti samo SA drugim entitetom u novi entitet, čak i ako taj novi entitet zadržava naziv starog - napisao je Tadić.

Lider DS je na to poručio da, „ako su se predomislili, to je u redu, jer se predomislila i većina u DS“, na šta mu je Tadić odgovorio:

- A ako si samovoljno i izvan organa DS doneo odluku o prestanku ujedinjenja, obaveštavajući nas o tome preko Tvitera, a ne na zajedničkom predsedništvu, onda si poništio i elementarni princip demokratije. Za razliku od tebe, mi se nismo predomislili, o čemu svedoči to što od prvog dana javno govorimo ono što i danas. A ostaje misterija na koji način ti utvrđuješ većinu i gde verifikuješ to njeno predomišljanje, na koje se pozivaš. Opet čuvenom aklamacijom, samo ovaj put na Tviteru?

Bez objašnjenja

Lider SDS je napisao i da bi Lutovcu bilo bolje da objasni zašto je „kao predsednik DS ne samo nestao iz tog procesa nego ga i blokirao još krajem prošle godine“.

Lutovac juče nije odgovorio na poziv Kurira.

Balša Božović

Sve ide svojim tokom

foto: Filip Plavčić

Balša Božović, jedan od predvodnika struje koja u DS ne podržava Zorana Lutovca, kaže u razgovoru za Kurir da se proces ujedinjenja nastavlja. - Predsednik organizacionog odbora je Vida Ognjenović, nastavlja se proces ujedinjenja. Zelenović (Nebojša Zelenović, lider ZZS) rekao je da neće ujedinjenje. Mi smo raspisali neposredne stranačke izbore za 22. avgust. Sve ide svojim tokom - kazao je Božović.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Dragana Udovičić, Beta/Emil Vaš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track