VUČIĆ: Svako ko prekrši zakon mora da odgovara, pa i policija
Foto: Nemanja Nikolić

EVO ŠTA JE LICEMERJE

VUČIĆ: Svako ko prekrši zakon mora da odgovara, pa i policija

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da svako od pripadnika policije koji protivzakonito postupa u službi za to odgovara i naglasio da će svaki pripadnik policije koji je sinoć prekršio svoja ovlašćenja za to i odgovarati.

Odgovarajući na konstataciju novinara da je kamera snimila policiju koja tuče građane koji nisu pružali silu, Vučić je odgovorio da za sve postoji zakon, pa tako i za policiju, ali da se, kaže, činjenice ne smeju izvrtati, jer je policija bila napadana sve vreme i morala je da reaguje.

"Ti policajci su bili gađani tri sata pre nego što su bilo šta uradili, ali za svakog od njih, ko god je prekoračio svoja ovlašćenja, nema sumnje da će odgovarati, tako se radi u civilizovanim zemljama", rekao je Vučić.

Istakao je da se ne može očekivati da policija ne reaguje na upade u Narodnu skupštinu, paljenje automobila, gađanje kamenicama...

"Pogledajte to licemerje... Ubili su Ranka Panića, a nisu saopštili na televiziji da je čovek umro... Sinoć kada je svima bilo jasno da su kamenicama gađali policiju, ušli u skupštinu, zapalili pet vozila, opet je kriva policija", zaključio je Vučić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track