MINISTARSTVO ODBRANE: 63. padobranska brigada se NIKADA nije dobila naređenje da se bori sa nasilnim demonstrantima
Foto: Ministarstvo Odbrane

DEMANTI

MINISTARSTVO ODBRANE: 63. padobranska brigada se NIKADA nije dobila naređenje da se bori sa nasilnim demonstrantima

Politika -

Ministrastvo odbrane saopštilo je danas da 63. padobranska brigada nije namenjena za borbu sa nasilnim demonstrantima i da nije nikada dobila naređenje za bilo šta slično.

U tom ministarstvu navode da je zlonamerna i lažna vest koju je izrekao predsednik jednog od nereprezentativnih sindikata u Vojsi Srbije Dejan Pavlović, a preneli pojedini mediji - da je prema nezvaničnim podacima tog sindikata ministar odbrane Aleksandar Vulin hteo da angažuje pripadnike 63. padobranske brigade na suzbijanju demontracija u Nišu, jer MUP nije imao dovoljno ljudi u tom gradu.

Ministarstvo odbrane ističe u saopštanju da se sve jedinice Vojske Srbije, pa i 63. padobranska brigada, upotrebljavaju samo u skladu sa Ustavom i Zakonom o Vojsci Srbije.

Kako je navedeno, nadležni organi Vojne policije pozvaće na saslušanje Dejana Pavlovića da kao pripadnik Vojske Srbije da obaveštenje na okolnosti date izjave medijima kojom je plasirao laži o Vojsci Srbije.

Ministarstvo poziva medije da ne objavljuju takve lažne vesti i da budu svesni da su odgovorni za posledice koje mogu da nastupe i uznemire javnost.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track