ZA VUČIĆA JE OVO GUBLJENJE VREMENA U BORBI S KORONOM: Evo šta je Ana Brnabić rekla o uvođenju policijskog časa
Foto: Printscreen

VLADA PRIMENJUJE DRUGAČIJU TAKTIKU

ZA VUČIĆA JE OVO GUBLJENJE VREMENA U BORBI S KORONOM: Evo šta je Ana Brnabić rekla o uvođenju policijskog časa

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je i dalje stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se uvedu restriktivnije mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona, pa čak i policijski čas, i dodala da on smatra da neuvođenjem tih mera država "gubi vreme" u borbi sa virusom.

Brnabić je ponovila da vlada ovoga puta želi da primeni "drugačiju taktiku" i ne želi da uvodi zabranu kretanja, ali i naglasila da uvođenje te mere nije isključeno ukolilko broj zaraženih i preminulih nastaviti da raste.

"Ako dođe do toga da ne možemo da budemo disciplinovani i da se ne okupljamo, nosimo maske, držimo distancu... Onda je to (policijski čas) jedini način, jer je odgovornost na vladi i meni i ne mogu da gledam kako se broj ljudi na respiratoru povećava", naglasila je Brnabić.

Premijerka je navela i da se malo plaši toga što je država dala šansu građanima da budu odgovorno društvo.

Primetila je da i dalje veliki broj građana ne nosi maske, iako je to pre 10 dana postala obavezna mera.

Brnabić kaže da ni ona sama i njene kolege nisu baš uvek bili disciplinovani, zbog čega su, ističe, neki od njih morali da budu hospitalizovani.

"Mnogi koji su bili na protestu će tako završiti, kao i njihovi roditelji", navela je Brnabić.

Izrazila je nadu da će mere Kriznog štaba koje su od danas stupile na snagu i mere od pre desetak dana dati rezultate i da će brojke početi da padaju.

Nadu joj je, kaže, dalo nemačko istraživanje koje je pokazalo da se nošenjem maske u zatvorenom prostoru broj zaraženih smanjio za 40 odsto.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track