OPASNO! TVITEROM ŠIRE LAŽNE VESTI! Makron nije objavio tvit o proglašenju tzv. republike Kosovo
Foto: Youtube Printscreen

šire izmišljotine

OPASNO! TVITEROM ŠIRE LAŽNE VESTI! Makron nije objavio tvit o proglašenju tzv. republike Kosovo

Politika -

Na društvenoj mreži Tviter pojavila se lažna vest da je na sastanku u Parizu Kosovo priznato kao država. Lažnu vestu, uz fotografiju na kojoj su predsednici Francuske i Srbije Emanuel Makron i predstavnik Prištine Hašim Tači, širi Vilibald Erić.

On je, naime, postavio tvit iz kojeg se vidi da je tu fotografiju i vest o Kosovu kao državi na tviteru postavio Makron napisavši da je "Kosovo konačno republika", ali to se ispostavilo kao čista laž.

foto: Youtube Printscreen

Takvog tvita nema na Makronom nalogu. Uz to, taj navodni Makronov tvit je napisan na engleskom, a poznato je da šef francuske države ne tvituje na engleskom.

A da je vest čista izmišljotina potvrđuje i činjenica da Tači nije bio u Parizu, jer je on upravo na putu za Hag, gde će biti saslušan o zločinima OVK.

Nema sumnje da je Erić širenjem izmišljotina želeo da izazove još veće tenzije u društvu, posebno sada kada su ekstremisti i desničari dva dana pravili nerede ispred skupštine.

Dodatni razlog za širenje ovakvih stvari jeste i pokušaj slabljenja pozicije Srbije tokom važnih razgovora o kosovskom pitanju.

Kurir.rs/Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track