Najnovije vesti

MINISTAR ĐORĐEVIĆ OŠTRO O NASILNIM DEMONSTRACIJAMA: Huligani treba da budu uhapšeni i osuđeni
Foto: Marina Lopičić

osuda nasilja

MINISTAR ĐORĐEVIĆ OŠTRO O NASILNIM DEMONSTRACIJAMA: Huligani treba da budu uhapšeni i osuđeni

Politika

Huligani koji četvrti dan prave nerede jer se protive vlasti, fizički napadaju, nanose materijalnu štetu i pokušavaju da blokiraju auto-put, moraju da budu odmah uhapšeni i osuđeni za sva dela koja rade protiv naše države, poručio je član predsedništva SNS-a, ministar Zoran Đorđević.

Kada neko radi protiv naše Srbije, naglasio je Djorđevih u saopštenju, ne sme biti izuzetka - samo brutalan odgovor je najbolji lek protiv fašista.

On je istakao da huligani koji na fašistički način hoće da se domognu vlasti, uz pomoć kamenica, baklji, fizičke sile, treba da budu u zatvoru.

"Naši građani su izabrali Aleksandra Vučića i SNS, podržali su ono što on radi, jer sve što je obećao to je i ispunio. Srbija sada ide ka boljoj budućnosti, ekonomski jača iz dana u dan, mladi rade, država pomaže svima, imamo dela koja govore u prilog tome, a ovoj vladi je cilj da obezbedi dobro danas i još bolje sutra našim građanima. Umesto da sada saniramo štetu koju su naneli huligani mogli smo ta ista sredstva da iskoristimo za socijalno ugrožene porodice, vrtiće, decu...Posle svega, jasno je da je ovo pokušaj Đilasa i njegovih sledbenika da se uništi Srbija", rekao je Đorđević.

On smatra da građani treba da se ujedine protiv Dragana Đilasa koji organizuje proteste i rušenje Srbije, suludih ideja Marinike Tepić da blokira auto-put, fašista Obradovića i Noga, antivakcinaša i onih koji misle da je zemlja ravna ploča, huligana i batinaša, da zaštite sebe i svoje porodice i ne zaborave da se Srbija sada bori protiv najveće globalne pretnje, korona virusa i da to treba da naša bude glavna bitka.

Djorđević je istakao da će policija da zaštiti državu i narod, ali podvukao da je potrebno hitno hapšenje svih koji hoće da unište Srbiju.

"To je slika opozicije-grupa ljudi koji bi da unište ne samo spomenike, parlament, već celu Srbiju. Oni žele zlo građanima, oni fizički napadaju ljude koji su morali da budu na ulici jer rade svoj posao - policiju i predstavnike medija. Moramo da ih zaustavimo i moraju biti uhapšeni svi koji rade protiv države, jer organizovanje ovih protesta nije ništa drugo osim toga", podvukao je Đorđević.

Zaključio je da dolazak na vlast uz pomoć sile nije moguć, a najave novih nereda su nedopustive i hitno im se mora stati na put.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...