VULIN RAZGOVARAO TELEFONOM SA NOVIM MINISTROM ODBRANE KIPRA: Petridis ohrabruje nastavak dijaloga Beograda i Prištine
Foto: Ministarstvo odbrane

preneo pozdrave predsednika vučića

VULIN RAZGOVARAO TELEFONOM SA NOVIM MINISTROM ODBRANE KIPRA: Petridis ohrabruje nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Politika -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas telefonom sa novoimenovanim ministrom odbrane Republike Kipar Haralamposom Petridisom i zahvalio na principijelnom stavu Kipra u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Vulin je Petridisu poželeo uspeh na novoj dužnosti i preneo pozdrave predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića predsedniku Kipra Nikosu Anastasijadesu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar Vulin je zahvalio na aktivnoj podršci i principijelnom stavu Kipra u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i izrazio čvrstu podršku teritorijalnom integritetu Kipra.

Ministar Petridis naglasio je da ohrabruje nastavak dijaloga Beograda i Prištine u cilju iznalaženja dugoročnog političkog rešenja koje je u interesu i prihvatljivo za Republiku Srbiju.

Na sastanku je dogovoren susret dva ministra u najskorije vreme na kome će se razmatrati nastavak bilateralne vojne saradnje, prvenstveno kroz realizaciju zajedničkih vežbi i razvijanje vojnoekonomske i vojnoobrazovne saradnje.

U tom cilju izraženo je očekivanje da će borba za suzbijanje i gašenje pandemije korona virusa dati uspešne rezultate što će, kako se navodi, omogućiti nastavak započetih i realizaciju dogovorenih aktivnosti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track